ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας: Σοβαρές επενδύσεις και όχι εικονικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο

0
8
ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας: Σοβαρές επενδύσεις και όχι εικονικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο

Συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Συνάντηση με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μαγνησίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Φίλλιπος, Παπαγεωργίου Τζανέτος, Φωτόπουλος Γεώργιος, Κυράνης Κωνσταντίνος και Αναστασίου Λεωνίδας, ενώ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μαγνησίας παρεβρέθησαν ο Γραμματέας Πολίτης Νικόλαος, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Βακουφτσή Κερασίνα (Σούλα), ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Λουφόπουλος Δημήτριος, το μέλος Μέρκατας Γεώργιος και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Τσιμπανάκος Δημήτριος.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν από τους εκπροσώπους του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους και περιέγραψαν τη δύσκολη και ζοφερή κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στην εργασία τους. Η υποβάθμιση του Δημοσίου τομέα αποτελεί πάγια συνθήκη για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να καταφέρει να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα. Οι ελλείψεις στο προσωπικό, η υποχρηματοδότηση καθώς και οι περικοπές δαπανών οδηγούν στην συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία μας και την έλλειψη υποδομών στην παιδεία.

Ο Δημόσιος τομέας οφείλει να λειτουργεί απαλλαγμένος από κρατικές παρεμβάσεις που αλλάζουν με την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο στρατηγικός σχεδιασμός πρέπει να είναι συμπαγής και μακροχρόνιος και να μην υπηρετεί ψηφοθηρικά συμφέροντα. Η πανδημία κατέδειξε την ανάγκη δυνατού κοινωνικού κράτους, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των σωμάτων ασφαλείας. Η σημαντικότητα του δημοσίου τομέα έδειξε τα τελευταία χρόνια πως πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά με επενδύσεις και όχι με εικονικές μεταρρυθμίσεις που μένουν σχέδια επί χάρτου από το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή