Τα περισσότερα από τα αναδιπλούμενα smartphone στην αγορά διπλώνουν προς τα μέσα και η κύρια οθόνη προστατεύεται από το εξωτερικό περίβλημα, ενώ υπάρχει μια μικρότερη εξωτερική οθόνη για ειδοποιήσεις και βασικές εργασίες.
Ορισμένοι κατασκευαστές όπως η Huawei διαθέτουν επίσης συσκευές αναδίπλωσης προς τα έξω, οι οποίες τυλίγουν την αναδιπλούμενη οθόνη γύρω από το πίσω μέρος της συσκευής. Αν και υπερτερούν σε κομψότητα, αυτοί οι τύποι αναδιπλούμενων εξαρτημάτων δεν είναι αρκετά ανθεκτικοί, καθώς μέρος της οθόνης είναι πάντα εκτεθειμένο.
Τώρα, όμως, μαθαίνουμε για ένα foldable που διπλώνει τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω. Πιο συγκεκριμένα, Samsung έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια τέτοια συσκευή την οποία βλέπουμε από το @xleaks7.
Η συσκευή που εκκρεμεί για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαθέτει περιοχές αναδίπλωσης 360 μοιρών που της επιτρέπουν να διπλώνει την οθόνη της προς τα μέσα και προς τα έξω και εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστή εξωτερική οθόνη. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι ακόμη και σε αναδιπλωμένη κατάσταση, η συσκευή έχει μια εκτεθειμένη λωρίδα οθόνης κάτω από τις μονάδες της κάμερας.
Η περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναφέρει λεπτομερώς τα υποστηρικτικά στρώματα της Samsung που έχουν αναπτυχθεί κάτω από την εύκαμπτη οθόνη από εξαιρετικά λεπτό γυαλί (UTG), τα οποία προσθέτουν εύκαμπτα πολυμερή υποστρώματα και ένα εύκαμπτο συγκολλητικό στρώμα. Η συσκευή χρησιμοποιεί επίσης ξεχωριστούς άξονες αναδίπλωσης και προσαρμοσμένες πλάκες στήριξης που επιτρέπουν την κάμψη και προς τις δύο κατευθύνσεις χάρη στο πλέγμα και το μοτίβο λωρίδων τους.
Η Samsung παρουσίασε μια παρόμοια πρωτότυπη συσκευή «Flex In & Out» το 2023, αν και δεν έχουμε λάβει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδό της για να φέρει τη συσκευή στην αγορά.