Παύλος Μαλινδρέτος : Χρειαζόμαστε γιατρούς στο Νοσοκομείο και τα νησιά

0
28
MALINDRETOS

Το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου, που είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στη χώρα με προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό), διότι τα μηχανήματα «δεν εφημερεύουν», τόνισε ο Παύλος Μαλινδρέτος νέος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5».

Όπως είπε, η νέα Διοίκηση της ΕΙΝΚΥΜ πιστεύει ότι δεν περισσεύει κανείς ούτε από τους γιατρούς, ούτε από το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε από το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό. Αντιθέτως, έχουμε πολύ μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και εκεί είναι που χρειαζόμαστε βοήθεια από την κεντρική διοίκηση, από την ΥΠΕ και που το υπουργείο πρέπει να πάρει γενναία απόφαση για προσλήψεις, τόνισε.
«Ναι μεν το Νοσοκομείο Βόλου έχει καταφέρει να απορροφά τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ σε ποσοστό μέχρι και 99%, κάτι που έχει γίνει διότι όλοι έχουν βάλει τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι και έχουν ταχθεί στο να αναπτυχθεί αυτό το Νοσοκομείο με τέτοιο ρυθμό, φυσικά και με τη βοήθεια μεγάλων ευεργετών του Βόλου», δήλωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών.

«Μόνα τους τα μηχανήματα… δεν εφημερεύουν»
Ωστόσο τόνισε ότι το προσωπικό είναι απαραίτητο, καθώς «μόνα τους τα μηχανήματα δεν μπορούν να εφημερεύουν» και πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο τους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο ίδιος εξήγησε ότι αν και προβλέπονται 540 περίπου θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι 194 θέσεις είναι κενές. Για το διοικητική προσωπικό, ενώ προβλέπονται 174 θέσεις, οι 88 είναι κενές «και αυτοί ι άνθρωποι που είναι αφανείς ήρωες, δίνουν ¨μάχη¨ για να μη χαθεί κάτι από το Νοσοκομείο».

«Δεν θα έχουμε την επάνδρωση που πρέπει στα νησιά»
Ο κ. Μαλινδρέτος αναγνώρισε στην παρούσα Διοίκηση ότι έκανε πράγματα που δεν είχαν γίνει από πολλές άλλες Διοικήσεις και ότι διεκδικεί πραγματικά, αλλά επισήμανε ότι πρέπει να πιέσουν όλοι μαζί πιο πέρα, με διεκδικήσεις από την Υγειονομική Περιφέρεια.
«Σε μερικούς μήνες θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα υποστελέχωσης στα νησιά των Σποράδων και εύχομαι να μη θρηνήσουμε θύματα γιατί δεν θα έχουμε την επάνδρωση που πρέπει στα νησιά, διότι η ΥΠΕ ή το υπουργείο δεν φρόντισαν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε τα ανώτερα κλιμάκια που αποφασίζουν, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επιπλέον πριμ για τις θέσεις στα νησιά
Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ τόνισε ότι οι γιατροί της Μαγνησίας έχουν δείξει την ευαισθησία τους και έχουν καλύψει και το Νοσοκομείο της Λαμίας σε διάφορες ειδικότητες, ενώ οι γενικοί γιατροί καλύπτουν τα νησιά. «Εγώ λέω πρέπει να έχεις την ευαισθησία να καλύπτεις τους νησιώτες. Αν όμως κάθε χρόνο έχεις αυτό το πρόβλημα και ισχυρίζεσαι ότι είναι μια έκτακτη ανάγκη, κάτι δεν πάει καλά και προσπαθείς να το λύσεις», επισήμανε.
Ο Παύλος Μαλινδρέτος είπε ότι καταλαβαίνει γιατί ένας γιατρός δεν θέλει να πάει σε νησί με το παρών καθεστώς και είπε ότι αν μια θέση ξεπεράσει συγκεκριμένο αριθμό προκηρύξεων, η θέση αυτή να θεωρηθεί αναγκαία άγονη και να δοθεί ένα επιπλέον πριμ στον γιατρό που θα αποφασίσει να πάει, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει ένα ενοίκιο, ώστε να καλυφθούν θέσεις και να μην υπάρχουν προβλήματα και ανισότητες.

Το νέο Δ.Σ.
Στο μεταξύ, συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΚΥΜ με πρόεδρο τον κ. Π. Μαλινδρέτο, αντιπρόεδρο τον κ. Χαράλαμπο Μάνδρο, γενικό γραμματέα τον κ. Ηλία Καραμέτο, ταμία την κ. Ηλιάνα Κεράνη και μέλος τον κ. Νίκο Χαυτούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ