Πλάνα από Video game παρουσιάστηκαν ότι προέρχονται από την Ουκρανία

0
32
Πλάνα από Video Game παρουσιάστηκαν ότι προέρχονται από την Ουκρανία

Ουκρανία, Πλάνα από Video game παρουσιάστηκαν ότι προέρχονται από την Ουκρανία

Ένα από τα πρώτα θύματα του πολέμου είναι συνήθως η… αλήθεια, κάτι που βλέπουμε και στην περίπτωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Στο Facebook και τα social media εμφανίστηκαν βίντεο και άλλο υλικό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εικόνες που είχαν δημιουργηθεί από το παιχνίδι Arma 3 το οποίο βρίσκεται στην πλατφόρμα Facebook Gaming, παρουσιάστηκαν ως υλικό από την κρίση στην Ουκρανία, το οποίο, μάλιστα, έκανε την εμφάνισή του σε δελτία ειδήσεων, παρόλο που επρόκειτο για το gameplay από το παιχνίδι.

Το υλικό αυτό μοιράστηκε και από άλλες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Telegram, με πολλές χιλιάδες θεατών να τις παρακολουθούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι προέρχονται από παιχνίδι και όχι από πραγματικά πλάνα.

Τα βίντεο του Facebook, τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 110.000 ταυτόχρονοι θεατές και κοινοποιήθηκαν περισσότερες από 25.000 φορές, αποσύρθηκαν αφού το Bloomberg News προσέγγισε τον ιδιοκτήτη της Meta Platforms του Facebook για σχολιασμό.

Το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν διασπείρει στοιχεία παραπληροφόρησης σε αρκετές διαφορετίκες πλευρές, ενώ δεν έχουν εφαρμόσει σε ικανοποιητικό βαθμό μεθόδους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος – μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ