Προβλήματα που ζητούν λύσεις στα νησιά των Σποράδων

0
24
Glossa

Η προσβασιμότητα και η βελτίωση των υποδομών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των νέων δημοτικών αρχών, που θα προκύψουν από τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τα σημεία αιχμής που ζητούν επειγόντως λύση και αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Σκιάθου θα κληθεί να διευθετήσει ζητήματα μείζονος σημασίας για το νησί. Στα βασικά έργα υποδομής περιλαμβάνονται η αποχέτευση στο νότιο τμήμα του νησιού, η ύδρευση και η αποχέτευση, το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και κυρίως το μάστερ πλαν του λιμανιού.

Μεγάλο στοίχημα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού, η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και πάνω από όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στο νησί. Ανάλογα θέματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή Σκοπέλου με αιχμή του δόρατος την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Μύλου και στην Παναγίτσα του Πύργου.

Η κατολίσθηση που σημειώθηκε πριν από τρεις περίπου μήνες στην περιοχή του Κάστρου είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η μελέτη του έργου έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Στην ατζέντα των θεμάτων προτεραιότητας και τα πέντε έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ο βιολογικός της Γλώσσας και του Λουτρακίου, η ανάπλαση της παραλίας Σκοπέλου, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο Νέο Κλήμα, η αντικατάσταση στέγης στα σχολικά κτίρια εντάσσονται στα έργα μείζονος σημασίας για το νησί.

Το μάστερ πλαν των λιμένων Λουτρακίου και Σκοπέλου, η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, η προσπάθεια επανασύνδεσης του νησιού με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η δρομολόγηση πλοίου από τη νέα σεζόν αποτελούν ορισμένες από τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή Σκοπέλου. Κοινός παρονομαστής και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων η προσβασιμότητα, με τη συγκεκριμένη ενότητα να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη νέα δημοτική αρχή Αλοννήσου. Το νέο λιμάνι και τα καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη διάρκεια όλου του χρόνου, η ύδρευση και η αποχέτευση κυριαρχούν στον χάρτη των θεμάτων που απασχολούν τους φορείς και τους κατοίκους της Αλοννήσου και θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή για την επόμενη τετραετία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ