Προβολή του αεροδρομίου Σκιάθου σε διεθνή έκθεση

0
10
Skiathos Port

Πρωτοβουλίες ανάδειξης των εναλλακτικών δράσεων τουρισμού εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου Σκιάθου και το πλάνο προβολής για το 2019, που έχει ως επίκεντρο το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στις προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, καταγράφεται η συνεργασία με την εταιρεία Fraport ώστε ο αερολιμένας «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» να συμμετάσχει στην ειδική διεθνή έκθεση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών «World routes 2019», δράση που σχετίζεται με την ανάδειξη των υποδομών του προορισμού.

Παράλληλα προγραμματίζεται η προώθηση των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού (περιπατητικός, καταδυτικός, αλιευτικός), με έντυπες και ηλεκτρονικές διαφημιστικές καταχωρήσεις και με συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που απευθύνονται στο αντίστοιχο κοινό και επαγγελματίες. Ειδικότερα προτείνεται η προβολή των περιπατητικών/πεζοπορικών διαδρομών της Σκιάθου σε Γερμανία και Ολλανδία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού που διαπιστώνεται στις χώρες αυτές. Επιπλέον, οι επισκέπτες με προέλευση από τις συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές τείνουν να πραγματοποιούν τις διακοπές τους στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Σημαντική παράμετρος για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων είναι η απόκτηση της επίσημης ευρωπαϊκής πιστοποίησης για τις περιπατητικές /πεζοπορικές διαδρομές Σκιάθου – Leading Quality Trails, δράση που θα προωθήσει περαιτέρω το ειδικό τουριστικό προϊόν για τον περιπατητικό τουρισμό, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα.

Παράλληλα προωθείται η οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και φιλοξενία δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, tour operators, bloggers με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση και ανάδειξη των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού και δράσεων της Σκιάθου. Δίνεται βαρύτητα, σημειωτέον, στην ανωτέρω κατηγορία δράσεων καθώς αποδεικνύεται η αποτελεσματική ανάδειξη του προορισμού μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης επηρεαστών της αγοράς.

Συμμετοχή σε εκθέσεις Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Σκιάθου για το 2019 εντάσσεται η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ το διήμερο 12 – 13 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο 10 – 12 Οκτωβρίου, το Χέριγκ της Δανίας στις 22-24 Φεβρουαρίου, στο Μόναχο 20-24 Φεβρουαρίου, ενώ στο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου καταγράφεται επίσης η Σερβία. Στο πρόγραμμα του Μαρτίου περιλαμβάνονται οι εξής εκθέσεις: Βερολίνο 8-12 Μαρτίου, συμμετοχή στην εναλλακτική έκθεση ποδηλατικού και περιπατητικού τουρισμού στην Ουτρέχτη 1-3 Μαρτίου, Νάπολη 22-24 Μαρτίου.

Επίσης την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται η συμμετοχή του νησιού στις εκθέσεις του Ντίσελντορφ 6-8 Σεπτεμβρίου, Παρισιού, Ρίμινι, Λονδίνου τον Νοέμβριο και Βαρσοβίας. Πολύπλευρη προβολή Στο πλάνο των ενεργειών τουριστικής ανάπτυξης του νησιού καταγράφεται η πρόθεση αναβάθμισης και εμπλουτισμού του site του Δήμου Σκιάθου, με την προσθήκη νέων γλωσσών, (ιταλικά, γερμανικά), νέων σελίδων με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προσθήκη επιπλέον πληροφοριών (αεροδρόμια που συνδέονται με τη Σκιάθο, δρομολόγια) με στόχο την καλύτερη διαδικτυακή προβολή και ενημέρωση για το νησί της Σκιάθου στο εξωτερικό και εσωτερικό.

Στη στρατηγική που προτίθεται να υιοθετήσει ο Δήμος Σκιάθου για την ευρύτερη τουριστική του προβολή, εντάσσεται η συμμετοχή ή οργάνωση Workshops σε χώρες όπως Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Road Shows και παρουσιάσεων προορισμού σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και γενικά επαγγελματιών ή specialists της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, σε πόλεις του εξωτερικού και εσωτερικού που συνδέονται αεροπορικά με τη Σκιάθο με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων με «opinion makers» και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Επίσης προγραμματίζεται η συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις (πολιτιστικές, αθλητικές) που προωθούν το τουριστικό προϊόν και την εικόνα της Σκιάθου σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό και τον αθλητισμό που συνδέονται άρρηκτα με τον τουρισμό και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, προγραμματίζεται η διοργάνωση σεμιναρίων για την ενημέρωση, εκπαίδευση των επαγγελματιών της Σκιάθου που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, την εξοικείωση των επαγγελματιών με τους σύγχρονους τρόπους προβολής και διαχείρισης των επιχειρήσεων.

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ