“Προτεραιότητα της κυβέρνησης ο τουρισμός”

0
14
Kountoura
????????????????????????????????????

Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας και συνάμα προτεραιότητα για το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση και καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμισή και ανάπτυξή του με ότι αυτό συνεπάγεται σε οφέλη.

Αυτά τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους φορείς της Καλαμπάκας στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στο νομό Τρικάλων επισημαίνοντας πως 365 ημέρες το χρόνο εργάζεται η ίδια και οι συνεργάτες της για την προβολή της χώρας και του τουριστικού μας προϊόντος με ορατά πλέον αποτελέσματα την τελευταία διετία.

Η κ. Κουντουρά προηγουμένως πραγματοποίησε επίσκεψη στα Μετέωρα και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη καθώς είχε έλθει στην περιοχή μικρή με τους γονείς της και εντυπωσιάστηκε για την μοναδικότητα της Μοναστικής Πολιτείας η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους ξένους τουρίστες.

Ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή και την άριστη φιλοξενία και υπογράμμισε ότι βασικός κανόνας για να επιτευχθούν στόχοι στον τουρισμό αλλά και σε κάθε τομέα γενικότερα είναι η συνεργασία όλων και δυναμική των προσπαθειών με συντονισμό και πρόγραμμα που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα των δυο τελευταίων ετών με τις αυξημένες αφίξεις στη χώρα, σημάδι της δουλειάς που γίνεται αλλά και της μοναδικότητας της Ελλάδος ως τουριστικός προορισμός και σημείωσε ότι με βάσει τις προκρατήσεις για το 2018 τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και μάλιστα όπως παρατήρησε, μιλάμε για ποσοστά με διψήφιο νούμερο.

Κάλεσε όλους να έχουν συχνές συναντήσεις για ενημέρωση και ανάδειξη προβλημάτων προκειμένου να προωθούνται λύσεις λέγοντας ότι με συγκροτημένες ενέργειες και ομαδοποιημένες μπορεί να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική δουλειά που γίνεται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σημειώνεται ότι την υπουργό προλόγισε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας καλωσορίζοντας στην περιοχή ενώ σύντομη τοποθέτηση έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπουτίνα ο οποίος αναφέρθηκε στις ανάγκες και προτεραιότητες της ΠΕ Τρικάλων για τον τουρισμό και την ανάπτυξη τονίζοντας την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Σπηλαίου και του Μουσείου Θεόπετρας αλλά και τη δημιουργία σχολής ξεναγών ή παραρτήματος στην περιοχή επιδίδοντας ταυτόχρονα σχετικό υπόμνημα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς ενώ επιδόθηκαν εκ μέρους των όπως και από τον κ. Σινάνη σχετικά υπομνήματα προς την κ. Κουντουρά η οποία υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί ξανά την περιοχή με την οικογένεια της.

meteoravoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ