Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Πρόταση για ένταξη από το Δήμο Σκοπέλου για τα 2 υποέργα…

0
22
Skopelos Town

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ
Καλή και δημιουργική η πρώτη, σύμφωνα με το θερινό ηλιοστάσιο, βδομάδα του καλοκαιριού και φυσικά όλο το καλοκαίρι που όλοι μας περιμένουμε με προσδοκίες.
Η εταιρία ανάπτυξης Πηλίου ΑΕ στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER με τίτλο”Στρατηγικοι πυλώνες για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Μαγνησία και Β Σποράδες” σε πρόσκληση της ο Δήμος Σκοπέλου και το Λιμενικό Ταμείο ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση υπεβάλαμε πρόταση για ένταξη.

Ο Δήμος με 2 υποέργα

α) επισκευή ,ανακαίνιση του κτιρίου Μελαχροινού (δωρεά επί Δημαρχίας Περίσση) και πρότυπος σχεδιασμός για δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, αίθουσα μελέτης- προβολής και εκθεσιακού χώρου και

β) επισκευή και ολοκλήρωση του κτιρίου Κούβαρη στο Κάστρο (αγοράστηκε επί Δημαρχίας Περίσση) για να στεγάσει το Ιστορικό αρχείο του Δήμου Σκοπέλου και των δυο Κοινοτήτων Γλώσσας και Κλήματος.

Το Λιμενικό Ταμείο με 3 υποέργα

α) ανακατασκευή ράμπας στο νέο λιμάνι Σκοπέλου για ανέλκυση-καθέλκυση σκαφών

β) προμήθεια 40m πλωτής προβλήτας για το λιμάνι Λουτρακίου και

γ) δημιουργία “ψηφιακής γωνίας” στο κόκκινο σπίτι στον Αγνώντα. Περιλαμβάνει φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό, εφαρμογές εικονικής κατάδυσης του ναυαγίου ” ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ” που βυθίστηκε και παραμένει σε άριστη κατάσταση στο Πάνορμο . Το υλικό προσφέρθηκε ως δωρεά από το καταδυτικό κέντρο Σκοπέλου όπως και η μελέτη. Ευχαριστούμε τον κο Άγγελο Μαγκλη και την ομάδα του. Η εικονική κατάδυση και άλλες
εφαρμογές θα παρέχονται δωρεάν στους επισκέπτες.

Οι προτάσεις του προγράμματος λόγω του κατεπείγοντος ψηφίστηκαν από τα αντίστοιχα συμβούλια δια περιφοράς όπως και η προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια Θεσσαλίας για την επιχειρησιακή επάρκεια και τεχνική υποστήριξη . Πιστεύουμε το περιφερειακό συμβούλιο να υπερψηφίσει την προγραμματική ύστερα από την θετική εισήγηση του περιφερειάρχη κου Αγοραστού και της σύμφωνης γνώμης της αντιπεριφερειάρχη κας Κολυνδρινη.

Άγγελος Ξηντάρης
Πρόεδρος ΔΣ

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ