«Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – «Στοίχημα» η κάλυψη της δημοσκοπικής διαφοράς

0
15
«Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – «Στοίχημα» η κάλυψη της δημοσκοπικής διαφοράς

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει η κατάσταση στην Κουμουνδούρου, αφού οι κομματικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν στο… φουλ εν όψει του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών.

Σήμερα (21.06.2022) θα συνεδριάσει η Πολιτεία Γραμματεία, η οποία θα συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα της επιτροπής των ψηφοδελτίων για τις εκλογές, ενώ την Τετάρτη θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μία μέρα μετά, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, όπου όπως είναι γνωστό μετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή.

Βασικό ζητούμενο σε όλες τις συνεδριάσεις που γίνονται στην Κουμουνδούρου είναι πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να ξεπεράσει το βασικό του πρόβλημα απέναντι στους πολίτες που είναι η επιφυλακτικότατα των ψηφοφόρων.

Πολλοί επιμένουν ότι η αξιοπιστία θα χτιστεί αφενός με την προβολή ενός ρεαλιστικού προοδευτικού προγράμματος – “χωρίς αυταπάτες”, – και αφετέρου με την παρουσίαση άμεσων μέτρων ανακούφισης, όχι γενικώς οραματικών.

Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής και πρώην γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι: «μία από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει η προοδευτική κυβέρνηση είναι να αναστείλει το Χρηματιστήριο Ενέργειας ώστε να φρενάρει τον ενεργειακό πληθωρισμό και να ανακουφιστούν οι καταναλωτές».

Ακόμα, όπως επισημαίνεται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υπάρξει «άμεση κατάργηση του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη με επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επανενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας για επιστροφή στις συνθήκες ασφάλειας των μισθωτών».

Ανάλογα παραδείγματα θα παρουσιάζονται όλο και πιο τακτικά, πλέον, με ειδική μέριμνα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς το τελευταίο διάστημα «έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας».

Τις επόμενες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναθέσει την περαιτέρω προγραμματική προετοιμασία του κόμματος, προκειμένου στη ΔΕΘ να παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης με τις άμεσες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση «από τους πρώτους κιόλας μήνες».

Το ζητούμενο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν τελικά αυτές οι κινήσεις θα καταφέρουν να καλύψουν την δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή θα καταφέρουν μέσα σε δύο μήνες να κάνουν αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή