Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα fashion brands αντιδρούν

0
13
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα fashion brands αντιδρούν

Photo by Christian Vierig/Getty Images

Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας και το ξέσπασμα του πολέμου, που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Σχεδιαστές, luxury brands και εμπορικοί κολοσσοί ένδυσης δηλώνουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία, κλείνουν καταστήματα και κάνουν δωρεές για τους πρόσφυγες. Ο κόσμος της μόδας, από τους πολυτελείς οίκους μόδας, τα high – street brands και τους retailers είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα δηλώνοντας τη στήριξή τους στην Ουκρανία, ενώ ξεκίνησαν δωρεές για συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών για τους πρόσφυγες του πολέμου.

Ο οίκος Balenciaga ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν αποφασιστικά και συγκέντρωσε δωρεές  για το Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Στους λογαριασμούς του αυτή τη στιγμή υπάρχει αναρτημένη μονάχα η σημαία της χώρας με μήνυμα υπέρ της ειρήνης και links για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. To show Balenciaga ήταν φόρος τιμής στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Η θέση του σχεδιαστή Ντέμνα Γκβασάλια είναι σαφής: «Η μόδα δεν έχει τώρα σημασία. Το μήνυμα πρέπει να είναι η αγάπη και η ειρήνη και η μόδα πρέπει να πάρει ισχυρή θέση σε αυτή την κρίση».

Ο οίκος Giorgio Armani για την παρουσίαση στην πασαρέλα της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας ’22 επέλεξε να παρακάμψει τη μουσική και πολλά από τα στοιχεία παραγωγής. Ειδικότερα, παρουσίασε τις δημιουργίες του στο Μιλάνο με τα μοντέλα να βαδίζουν σε απόλυτη σιωπή για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία που δέχεται επίθεση από τη Ρωσία.

Διάβασε περισσότερα στο TheNotebook.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ