Π. Βαφίνης : «Έχει χαθεί η τουριστική περίοδος και χρειάζονται λύσεις και απαντήσεις»

0
17
Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης

Ιδιαίτερα απογοητευμένος αλλά και απαισιόδοξος για την επόμενη ημέρα, από τη στιγμή που δεν έχουν δοθεί απαντήσεις ακόμη σε καίρια ζητήματα, εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, εκτιμώντας παράλληλα ότι η τουριστική περίοδος έχει χαθεί.

«Αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει τα πάντα και όποιες κρατήσεις δεν έχουν ακυρωθεί έχουν μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο.. Αυτό βέβαια δεν λέει τίποτε ακόμη γιατί στο τέλος μπορεί να πάνε και για του χρόνου» τόνισε ο κ. Βαφίνης, επισημαίνοντας ότι για τον Τουρισμό θα μπορούμε να μιλάμε όταν αποφασιστεί πότε θα αρχίσουν οι πτήσεις, αλλά και εκτιμώντας ότι ο εσωτερικός τουρισμός να καλύψει τα κενά του εισαγόμενου Τουρισμού, ειδικά με τις οικονομικές ζημιές που έχουν σημειωθεί.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος Αλοννήσου σημειώνει ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να απαντηθούν, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει αν σε περίπτωση λειτουργίας ενός ξενοδοχείου εάν παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού σε επισκέπτη, εκφράζοντας παράλληλα και την αγωνία των εργαζομένων που επιβιώνουν από τον Τουρισμό, πέρα από τους ιδιοκτήτες τουριστικών μονάδων. «Τα προβλήματα που έφερε αυτή η πανδημία είναι μπροστά μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, βλέποντας παράλληλα να μην δίνονται λύσεις και για άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα για τη στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων.

«Περιμένουμε ν’ ακούσουμε και τους βουλευτές»

Σημειώνοντας ότι έγινε κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί ασφαλές το νησί, ο Δήμαρχος Αλοννήσου τόνισε ότι πέρα από την παροχή κάποιων υλικών στο περιφερειακό ιατρείο μέσω της ΚΕΔ και του Δήμου, από την πλευρά της κεντρικής Πολιτείας λύσεις σε προβλήματα δεν δόθηκαν.

«Δεν έγινε καμία κίνηση, και περίμενα ότι ο χρόνος που δόθηκε στην Πολιτεία θα λειτουργούσε θετικά για την καλύτερη προετοιμασία της .Αλλά βλέπουμε ότι θα αρθεί κάθε μέτρο και θα έρθουν επισκέπτες αλλά θα είμαστε πάλι χωρίς θωράκιση» ανέφερε ο κ. Βαφίνης, στεκόμενος στην ανάγκη να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για την ενίσχυση του προσωπικού και μάλιστα με fast track διαδικασίες. «Δεν ζητάμε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά τα αυτονόητα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Έχουμε καινούργιο εξοπλισμό και δεν έχουμε ακτινοδιαγνώστη για να το χειριστεί. Στείλαμε μία επιστολή στον κο Κικίλια με πολλαπλούς αποδέκτες και περιμένουμε ν’ ακούσουμε και τη φωνή των βουλευτών του Νομού. Πέντε πράγματα ζητάμε και θέλουμε λύση σε όλα και δεν θα πέσει ο προϋπολογισμός έξω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αλοννήσου συνδυάζει και το θέμα του Τουρισμού με την ιατρική κάλυψη. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική σεζόν και με κορωνοϊό χωρίς επάνδρωση των περιφερειακών ιατρείων» τόνισε επίσης.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ