Ρυθμίσεις δανείων σε συνεπείς δανειολήπτες από τις τράπεζες

0
17
Daneia Xrima

Εκτεταμένες διευκολύνσεις πληρωμών και στοχευμένες ρυθμίσεις δανείων σε επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται από τον κορωνοϊό εξετάζουν οι τράπεζες. Αυτό προέκυψε από τηλεδιάσκεψη που είχε χθες το απόγευμα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Οι ρυθμίσεις δανείων θα είναι στοχευμένες και σε πρώτη φάση θα αφορούν σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Ευνοϊκής μεταχείρισης για όσο χρειαστεί, μέχρι να ξανασταθούν στα πόδια τους θα τύχουν επιχειρήσεις που έως σήμερα ήταν συνεπείς στην εξυπηρέτηση του χρέους τους και οι οποίες βλέπουν τον τζίρο τους να έχει βουλιάξει και αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα ρευστότητας. Οι τράπεζες θα εξετάσουν κάθε φάκελο χωριστά και θα καταλήξουν σε αποφάσεις.

Στα μέτρα αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται αναστολή πληρωμών για μερικούς μήνες ή και παροχή φθηνής ρευστότητας για τη συνέχιση της ομαλής τους λειτουργίας.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους με δάνεια οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν και σταμάτησαν να πληρώνονται αν και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για αναστολή πληρωμών, οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των τραπεζών θέλουν να αποτρέψουν μια γενικευμένη στάση πληρωμών από τους δανειολήπτες ως απόρροια εφαρμογής πολιτικών παροχής περιόδου χάριτος ή αναστολής πληρωμών χωρίς κανένα κριτήριο.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ