Σε έξαρση η εποχική γρίπη

0
16
Paidi Ygeia Giatros

Διπλασιάστηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του έτους οι ασθενείς με σοβαρή μορφή της γρίπης.
Όπως προκύπτει από την πρώτη για το 2019 εβδομαδιαία επιδημιολογική μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, έχουν καταγραφεί έξι νέοι ασθενείς με γρίπη οι οποίοι χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έξι ασθενείς ήταν ο απολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εποχική γρίπη μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.
«Έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α Η1Ν1» αναφέρουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους και υπογραμμίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού για την προφύλαξη από τη γρίπη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.
Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής (π.χ. συχνό πλύσιμο χεριών), η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

thessalianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ