«Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος στη Μαγνησία

0
4
«Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος στη Μαγνησία

Οι μέρες καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών θα διαρκέσουν όλο τον μήνα!

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με το κύμα καύσωνα που έχει επισκεφθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες να φτάνει και στην Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή οι μέρες καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών θα διαρκέσουν όλο τον μήνα.
Αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη η θερμοκρασία θα «αγγίξει» έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο και τους 38 βαθμούς στο Βελεστίνο. Ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, η Πέμπτη είναι η μέρα με την πιο υψηλή θερμοκρασία σε όλη τη Θεσσαλία. Στον Βόλο δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, όμως η αίσθηση λόγω της υγρασίας θα είναι στους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως μέτριοι. Ο Μετεωρολόγος, βέβαια, σημείωσε ότι τις μεσημεριανές ώρες και ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχει έντονη πιθανότητα βροχών, οι οποίες όμως δεν θα διαρκέσουν πολύ.
Την Παρασκευή θα επέλθει μικρή θερμοκρασιακή αλλαγή, λόγω της εμφάνισης ενός βορειοανατολικού ανέμου. Αναμένεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 28.0°C έως τους 34.0°C.
Το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουμε καύσωνα με τα ίδια θερμοκρασιακά δεδομένα των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τον ειδικό. Σε γενικές γραμμές ο καιρός αναμένεται αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το Σάββατο η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 26.0°C έως τους 34.0°C. Ο Μετεωρολόγος έκλεισε λέγοντας ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές όλο τον μήνα Ιούνιο.
Σε ετοιμότητα
Υψηλές θερμοκρασίες, θα αγγίξει και στην υπόλοιπη Θεσσαλία ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Για το λόγο αυτό σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως κάνει γνωστό η Πολιτική Προστασία θα υπάρχουν αίθουσες με κλιματισμό για τους πολίτες. Στον Βόλο θα είναι ανοιχτή η Αίθουσα Συνεδριάσεων στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Η πληροφόρηση των πολιτών για τη δυνατότητα χρήσης του χώρου παρέχεται στο ακόλουθο νούμερο τηλεφώνου: 2421352464 και 6944185068. Σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή