Σκόπελος: Ζημιές χθες σε επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο από τη βροχή

0
19
Skopelos Island Photo Photography

Προβλήματα με φερτές ύλες στον επαρχιακό δρόμο και στο αγροτικό δίκτυο προκάλεσε στη Σκόπελο η βροχή, χθες το πρωί, που ήταν αρκετά έντονη.
Ο δήμαρχος ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ότι για τον επαρχιακό δρόμο, σε επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενέκριναν τη χρηματοδότηση ημερομισθίων για να μπουν μηχανήματα και να απομακρύνουν τις φερτές ύλες που κατέβασε η βροχή στο δρόμο και ήδη από αργά χθες το μεσημέρι η βατότητα του επαρχιακού δρόμου είχε αποκατασταθεί.
Ο δήμαρχος είπε ότι μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο αγροτικό δίκτυο, που είχαν ολοκληρωθεί εργασίες πρόσφατα, αλλά με τη βροχή πρέπει να γίνει ξανά βελτίωση από τον Δήμο.

Ακόμη οι αποζημιώσεις των επαγγελματιών

Ο κ. Βασιλούδης δήλωσε ότι παραμένουν νωπές οι μνήμες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, αποκαταστάθηκαν κάποιες ζημιές, αλλά όχι όλες, κάτι που οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε η ανάλογη χρηματοδότηση.
Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, τόνισε ότι για μεν τα νοικοκυριά η διαδικασία ολοκληρώθηκε και αποζημιώθηκαν άμεσα, για δε τους επιχειρηματίες που έπαθαν ζημιά, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, δυστυχώς δεν έχουν πάρει ούτε ένα Ευρώ, με αποτέλεσμα κάποιες επιχειρήσεις να μένουν κλειστές εδώ και τρία χρόνια.

Ξεκίνησε η τουριστική κίνηση

Καλά χαρακτήρισε τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση ο δήμαρχος Σκοπέλου, που εκτίμησε ότι θα βοηθήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε, κάτι που βοηθάει τον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων να ταξιδέψουν στις Σποράδες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος αγκάλιασε τη νέα γραμμή, τη στηρίζει, ενώ είπε ότι γενική εκτίμηση είναι ότι και η εταιρία θα ικανοποιηθεί και οι επαγγελματίες των νησιών θα αποζημιωθούν.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ