Σκόπελος: Η Δημοτική Αρχή να στηρίξει τώρα και αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στην «Κοινωφελή» του ΟΑΕΔ

0
31
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ       

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Η Δημοτική Αρχή να στηρίξει τώρα και αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στην «Κοινωφελή» του ΟΑΕΔ

Κύριε Δήμαρχε, 

Στον Δήμο μας απασχολούνται δεκαεφτά (17) εργαζόμενοι με το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ (από τους 36.500 πανελλαδικά), με οκτάμηνες συμβάσεις, που λήγουν το επόμενο διάστημα, αμειβόμενοι με τον απαράδεκτο μισθό των  558 ευρώ, ανεξάρτητα από αντικείμενο εργασίας.

Κάτω από την πίεση των Συνδικάτων ΟΤΑ και των εργαζομένων, η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος για δύο (2) μόνο μήνες, που δεν εξασφαλίζει καν το επίδομα ανεργίας,  ενώ αρνητική στην παράταση ήταν η Ευρωπαική Ενωση σε ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Ως αιτιολογία προβάλλεται η έλλειψη κονδυλίων του ΟΑΕΔ, την ώρα που τα «δωράκια» στη μεγαλοεργοδοσία πάνε σύννεφο.

Οι σκληρά εργαζόμενοι –και όχι «ωφελούμενοι»- σε αυτά τα προγράμματα, που ξεκίνησαν ως πεντάμηνα χωρίς μάλιστα τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους συναδέλφους τους (κανονικές άδειες, μέσα προστασίας, μισθολόγιο κλπ) καλύπτουν τα τεράστια κενά στις  υπηρεσίες των Δήμων, που δημιούργησαν οι αντιλαικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), για να ανοίξουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης σε μια σειρά τομείς αρμοδιοτήτων των Δήμων. 

Με δεδομένα ότι ήδη σε μια σειρά υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση «χτυπάει κόκκινο» και ότι εντός του έτους δεν θα ξαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα:

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

– Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021

– Να αμείβονται με το μισθολόγιο του δημοσίου.

– Να σταματήσει το αίσχος της διακοπής εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

– Ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας.

– Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

– Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

– Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΜΕ

-Πώς τοποθετείται η Δημοτική Αρχή σε αυτό το ζήτημα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί;                                        

Σκόπελος, 10-04-2021

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

Αναγνώστου Γεώργιος, Ρόδιος Βασίλειος, Ξηρογιάννης Ιωάννης, Κατσάρης Δημήτριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ