Σκόπελος: Τοποθέτηση δύο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στα λιμάνια

0
14
Skopelos Automated External Defibrillator

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την θωράκιση της δημόσιας υγείας, έχοντας κοινωνική ευαισθησία και θέλοντας να παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες (δημότες και επισκέπτες του νησιού μας) με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, προέβη στην αγορά δυο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε εμφανή εξωτερικά σημεία στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου και στο λιμάνι Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου, και συγκεκριμένα στα Λιμενοφυλάκια των δυο λιμένων Σκοπέλου.

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Οι περισσότεροι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε πολίτη ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), δηλαδή, χρήση του αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή και της τεχνητής αναπνοής.

Για τον λόγο αυτό την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στις 17:00 στο κτίριο του Ορφέα, θα διεξαχθεί Διεθνώς Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό σεμινάριο βασικής υποστήριξης ζωής με την χρήση απινιδωτή, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους (ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή ιδιότητας) οι οποίοι θέλουν να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Η εκπαίδευση στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμός), όπως και να τοποθετηθεί ένα θύμα σε θέση ανάνηψης, διαρκεί 5 ώρες περιλαμβάνει διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint & videos), επιδείξεις από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) καθώς και πολλή πρακτική εξάσκηση η οποία γίνεται με την προσομοίωση πραγματικών περιστατικών επάνω σε ειδικά προπλάσματα και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών.

Το κόστος του πιστοποιημένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι 20 € και οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council). Είναι η ανώτερη πιστοποίηση που υπάρχει στον τομέα αυτό και αναγνωρίζεται τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο όσο και παγκοσμίως ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα αναγνωρισμένο επαγγελματικό προσόν το οποίο εμπλουτίζει το βιογραφικό κάθε υποψήφιου.

Το σεμινάριο είναι προσαρμοσμένο στα νέα έκτακτα πρωτόκολλα που εκδόθηκαν για την Πανδημία Covid-19. Επειδή οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, λόγω της εναρμόνισης με τους κανόνες ασφαλείας του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ, σχετικά με την διεξαγωγή σεμιναρίων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης στο σεμινάριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 6945247329.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ