Αυστηρό υγειονομικό έλεγχο επιβατών πλοίων ζητεί η Δ. Κολυνδρίνη

0
15
Expres Skiathos

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ζητώντας τον αυστηρό υγειονομικό έλεγχο όσων επιβατών πλοίων αποβιβάζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, λόγω έλλειψης υποδομών, σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τον έλεγχο των επιβατών πλοίων που φθάνουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων και γενικότερα στα νησιά της χώρας μας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και προφύλαξης του πληθυσμού από τον κοροναϊό και τη μετάδοσή του.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι υποδομές των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, των νησιών που ανήκουν στην Περιφερειακή μας Ενότητα, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι ελάχιστες, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σχεδόν ανύπαρκτο, που δεν αρκεί να καλύψει όχι μόνο τα τυχόν κρούσματα του κοροναϊού, αλλά ούτε καν τις βασικές καθημερινές ανάγκες όσων μένουν στα νησιά. Λόγω του ότι τα Κέντρα Υγείας των ανωτέρω νησιών δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας πανδημίας, ζητούμε τον πλέον αυστηρό υγειονομικό έλεγχο σε όσους επιβάτες πλοίων αποβιοβάζονται στα νησιά, προκειμένου να προστατεύσουμε όσο γίνεται περισσότερο τους ανθρώπους που μένουν εκεί, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας που αδυνατούν λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσματα.

Ελπίζουμε στην άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, στο πλαίσιο όσων σας περιγράψαμε παραπάνω, προκειμένου να βγούμε όλοι νικητές από αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μας, ο καθένας από τη δική του θέση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ