Σποράδες: Εργα άνω των 35 εκατ. ευρώ για τη Σκόπελο και τη Σκιάθο…

0
180
Panagitsa Skopelos (1 Of 1)

Με 26 έργα προϋπολογισμού 21,2 εκατομμυρίων ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει την εικόνα στο νησί της Σκοπέλου.

«Πρόκειται για έργα που δημιουργούν νέα αναπτυξιακή προοπτική, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού και δίνουν τη δυνατότητα για αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουριστικού ενδιαφέροντος» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επιθεώρησε τα υπό εξέλιξη έργα της Περιφέρειας κατά την πρόσφατη περιοδεία του στο νησί.

«Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε τις υποδομές πρόσβασης στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, από το ελαιοτριβείο Αντωνίου μέχρι την παραλία Περιβολιού, αλλάζουμε την εικόνα της παραλιακής ζώνης του λιμανιού της Σκοπέλου, κατασκευάζουμε νέα πεζοδρόμια, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και την ΕΕΛ Γλώσσας, κατασκευάζουμε νέο δίκτυο ύδρευσης στη Στάφυλο , μελετάμε την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Νέου Κλήματος, αναδεικνύουμε ιστορικά θρησκευτικά μνημεία όπως η Επάνω Παναγιά-Παναγίτσα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε και με Προγραμματικές Συμβάσεις που υπογράφουμε με το Δήμο Σκοπέλου προχωράμε στην υλοποίηση περιβαλλοντικών και αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από τα προγράμματα Φιλόδημος και Τρίτσης.

Παράλληλα, το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Βορείων Σποράδων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020, μας επιτρέπει να εντάξουμε άμεσα, μέσα στον Μάρτιο και νέα έργα όπως το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Ενώ διασφαλίζουμε τη συνέχιση του Κέντρου Κοινότητας, χρηματοδοτώντας τη λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Στη Σκιάθο 

Εξάλλου, έργα συνολικού προϋπολογισμού 14.689.000 ευρώ έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μόνο τον τελευταίο χρόνο, στο νησί της Σκιάθου. «Πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο νησί και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» δηλώνει ο περιφερειάρχης, μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στο νησί. «Σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, εργαζόμαστε μεθοδικά και προετοιμάζουμε το μέλλον και την επόμενη μέρα στη Σκιάθο, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε. Συνολικά στη Σκιάθο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί 35 έργα προϋπολογισμού 36,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη έργα ύψους 14,7 εκατομμυρίων ευρώ στο νησί . Και συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Δήμο, ο οποίος είναι καθόλα έτοιμος, στο μεγάλο πρόγραμμα των Γαλάζιων Σημαίων αλλά και στο νέο αναπτυξιακό εργαλείο της Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) νήσων Σποράδων, που φέρνει έργα προϋπολογισμού άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ στα νησιά της Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα υπό εξέλιξη έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Σκιάθο είναι τα εξής:

  • Αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή»
  • Χρηματοδότηση της συνέχισης λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου μέχρι τις 30-6-2022, με συνολικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ
  • Κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου – Κουκουναριών με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ
  • Αποκατάσταση βλαβών του επαρχιακoύ οδικού δικτύου νήσου Σκιάθου με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ
  • Στερέωση και αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ
  • Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
  • Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
  • Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό 1.214.339,99 ευρώ
  • Προγραμματική σύμβαση για τη «Μελέτη επέκτασης ΧΥΤΑ Σκιάθου» με προϋπολογισμό 170.748,88 ευρώ(από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας)
  • Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το Φιλόδημος ΙΙ)
  • Καθαρισμός ρεμάτων νήσου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ