Στα χέρια της Αστυνομίας τα στοιχεία για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας

0
28
Στα χέρια της Αστυνομίας τα στοιχεία για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία για το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση.

Τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών παραμένουν και ζητούμενο είναι να δοθούν απαντήσεις, όπως, εξάλλου, ζητεί και η οικογένεια των παιδιών.

Όπως αποκάλυψε σήμερα το MEGA, στις 11 Απριλίου του 2021, υπήρξε μεγάλη μία κινητοποίηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των γιατρών και των ιατροδικαστών, μετά την ανακοπή που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Πρόκειται για το το επεισόδιο που προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη στο κοριτσάκι.

«Πιστεύαμε ότι το είχαμε ‘ασφαλισμένο’ αυτό το παιδί. Την περασμένη άνοιξη η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Η Τζωρτζίνα τότε με τη βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και απεβίωσε» δήλωσε στο MEGA ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης: «αιφνίδιο συμβάν, αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία ‘αιφνίδια συμβάντα’ σε τρία παιδιά με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια».

Στα χέρια της Αστυνομίας τα στοιχεία για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί του Ωνασείου, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021, έχουν δώσει σημαντικά στοιχεία στους αξιωματικούς που διερευνούν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, έχουν δώσει στους αστυνομικούς τα δεδομένα από τον απινιδωτή και τον βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, ώστε να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, τα στοιχεία «δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.».

Επισημαίνεται ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που θα συνεκτιμηθούν και αναμένεται να ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

 

Πηγή