Δημοσιεύθηκε
Την εμφάνισή του στο Εφετείο Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε ο καταδικασθέντας για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο ένας εκ του διευθυντηρίου αναμένεται να λάβει μέρος στη συζήτηση επί των αναστολών των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Εν τω μεταξύ η σημερινή (16/10) συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο, ο οποίος υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά χρόνια» και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει οτι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».
«Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένεια του» ανέφερε η συνήγορος του πρώην βουλευτή ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Παράλληλα την αναστολή της ποινής και του Στάθη Μπούκουρα ζήτησε η συνήγορος του, καθώς -όπως είπε- έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η κ. Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Σταθης Μπούκουρας, επισημαίνοντας στο τέλος: «κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη, υποστηρίζοντας ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75ετών.
«Η κ. Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’οικον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ανέφερε ο συνήγορος της ζητώντας την αναστολή της ποινή της, συμπληρώνοντας: «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε».