Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ανάπλαση της παραλίας Σκοπέλου

0
28
Skopelos Island Limani
Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συμπεριληφθεί η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο Σκοπέλου.

Στη χθεσινή περιοδεία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στη Σκόπελο ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης προχώρησε στην παρουσίαση της μελέτης για την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας κινητοποιήθηκε.

«Αμεσα στις 31 Αυγούστου πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντάσσουμε το έργο συνολικού προϋπολογισμού 920.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το προχωρούμε, το δημοπρατούμε και η Σκόπελος θα αποκτήσει μια διαφορετική εικόνα που θα αναβαθμίζει το περιβάλλον και την αστική ανάπτυξη του νησιού», είπε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα έργα, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 25 εκ. ευρώ, που σχεδίασε, χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο στο νησί.

«Συντηρήσαμε δρόμους, αντιμετωπίσαμε μεγάλες κρίσεις, επισκευάσαμε ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο από ακραία καιρικά φαινόμενα, κατασκευάσαμε σύγχρονες παιδικές χαρές για τα παιδιά, γήπεδα 5χ5, βελτιώσαμε την ποιότητα και αυξήσαμε την ποσότητα του νερού, κατασκευάσαμε καλντερίμια, χρηματοδοτήσαμε τις αναπλάσεις και τους ηλεκτροφωτισμούς πεζοδρομίων, αντικαταστήσαμε αγωγούς ύδρευσης του Δήμου,  χρηματοδοτήσαμε το έργο για το Κέντρο Κοινότητας. Από το Σεπτέμβριο ξεκινά το έργο συντήρησης του δρόμου Σκοπέλου – Γλώσσας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, καθώς και το έργο του καθαρισμού των ρεμάτων της Σκοπέλου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ», ενημέρωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρεί τη μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα και ετοιμάζεται να τη δημοπρατήσει. «Διεκδικούμε χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Αγνώντα, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ καθώς γνωρίζετε ότι οι χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία έρχονται με το σταγονόμετρο.

Εντάξαμε στο πρόγραμμά μας το έργο για το νερό στον Στάφυλο για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς με το ελαιοτριβείο, ένα έργο ύψους 200.000 ευρώ  και προχωράμε στα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο και ο τρόπος εκτέλεσης των έργων γίνεται ακόμα δυσκολότερος και χρονοβόρος. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε, ανοίγουμε δρόμους και ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία με την καλή συνεργασία», είπε ο Περιφερειάρχης.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον περιφερειάρχη μας για τη μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε στην ένταξη δυο τεραστίων έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Τα έργα αφορούν στον βιολογικό καθαρισμό Γλώσσας Λουτρακίου και την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης στο Νέο Κλήμα, δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ. Δυο έργα που αποτελούν πάγια αιτήματα των δυο αυτών κοινοτήτων εδώ και πολλά χρόνια», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Για το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου είπε ότι αυτό περιλαμβάνει το στρώσιμο του δρόμου με κυβόλιθους καθώς επίσης και διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, προκειμένου να εξαλειφθεί οριστικά το πλημμυρικό πρόβλημα που ανέκυπτε ακόμη και με μια μικρή σε έκταση βροχή.

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ