Συγκλονίζει πρόσφυγας από την Ουκρανία: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος – Εύχομαι να μην ζήσετε ποτέ αυτό που ζούμε

0
19
Συγκλονίζει πρόσφυγας από την Ουκρανία: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος – Εύχομαι να μην ζήσετε ποτέ αυτό που ζούμε

Την περασμένη Παρασκευή η Άννα ξύπνησε από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο. Με τον κίνδυνο να πλανάται στη χώρα, η ίδια αποφάσισε να κάνει το μακρύ ταξίδι προς την Ελλάδα προκειμένου να σωθεί.

«Είναι κάτι σαν ένστικτο αυτοσυντήρησης. Καταλαβαίνεις ότι μπορείς να βοηθήσεις την Ουκρανία με το να είσαι ζωντανός και υγιής», είπε στο MEGA σχετικά με την απόφασή της να φύγει από την Ουκρανία.

Η Άννα περιέγραψε στο MEGA το ταξίδι της. Ξεκίνησε την Παρασκευή από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου και πήρε το τρένο για το Λβιβ. Εκεί συνάντησε μία παρέα φίλων και την επόμενη ημέρα έφυγαν για τα σύνορα με την Ουγγαρία. Εκεί πέρασαν όλη τη νύχτα, συγκεκριμένα 8 ώρες μέσα στο κρύο.

«Άφησα τους γονείς μου και τη γιαγιά μου. Μείνανε στο Κίεβο… Η γιαγιά μου είναι 75 χρονών και οι γονείς μου 53 χρονών. Είναι τα άτομα που δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα κατοικίδιά τους και να φύγουν… Δεν θέλουν να φύγουν», είπε η Άννα.

«Η ημέρα ξεκινάει με κλήσεις στη γιαγιά και στους γονείς μου, γιατί θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι ζωντανοί και καλά. Ποιος μπορεί όμως να είναι καλά αν ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί κάθε μέρα;», είπε η Άννα.

Η Άννα έστειλε μέσω του MEGA το δικό της μήνυμα: «Η Ρωσία είναι χώρα κατακτητής. Ο Πούτιν είναι δολοφόνος, τρομοκράτης, και όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει. Αυτό που ζούμε είναι ό,τι χειρότερο και εύχομαι να μην το ζήσετε ποτέ».

Πηγή