Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας: Συγκέντρωση στις 3 Μαρτίου 2022, ενάντια στην ακρίβεια, στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγείας…Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

0
20
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΗ, 6 μ.μ, πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην ακρίβεια, στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγείας μας!

Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους νιώθουμε στο πετσί μας εδώ και πολλά χρόνια τα βάρβαρα αποτελέσματα των πολιτικών των διαδοχικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές φόρτωσαν στις πλάτες μας το κόστος της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού για να βγουν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

Οι μισθοί μας εδώ και μια δωδεκαετία είναι καθηλωμένοι. Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό σε πολλές υπηρεσίες οδηγούν στην αύξηση της εντατικότητας της εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν δίχως να ιδρώνει κανενός το αυτί. Η αθλιότητα της εργασίας των συμβασιούχων συνεχίζεται ακλόνητη. Ο πραγματικός μισθός μας χαντακώνεται ακόμα παραπέρα από την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, τα χαράτσια και τους φόρους. Η θέρμανση έχει καταντήσει είδος πολυτελείας. Στα χρόνια της πανδημίας αποδείχτηκε ότι η δήθεν «δημόσια» Υγεία δεν μπορούσε να προστατέψει στοιχειωδώς τη ζωή των οικογενειών μας.

Και σαν να μην έφθαναν αυτά οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα, μαζί και το Βόλο, σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ. Σε μελλοντικό στόχο πληγμάτων από τους ανταγωνιστές του ΝΑΤΟ στο μοίρασμα του κόσμου, όπως είναι η καπιταλιστική Ρωσία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., στο δρόμο που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στέλνει απλόχερα τις μέρες αυτές στρατιωτική βοήθεια στην αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ρίχνοντας παραπέρα λάδι στη φωτιά.

Φτάνει πια! Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και τις πολιτικές τους! Απαιτούμε τώρα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο  καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τη περιφέρεια.  Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Αρκετά φάγανε οι εργολάβοι από τους δήμους και την περιφέρεια.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα  ήδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία αποστολή στρατιωτικής βοήθειας. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο            Βόλος 1/3/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ