Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δυο ληστές… αναρριχητές

0
1

Στη φάκα της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης έπεσαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (22.3.2023) δυο ληστές… ορειβάτες, οι οποίοι είχαν αναρριχηθεί σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου στην Καλαμαριά και είχαν κλέψει κοσμήματα. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές και στην διάρκεια του κυνηγητού οι δυο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Όλα συνέβησαν την Τετάρτη όταν οι δυο ληστές, ένας 36χρονος και ένας 29χρονος (αμφότεροι Ρομά), αναρριχήθηκαν σε διαμέρισμα ενός 36χρονου, που βρισκόταν στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Οι δυο κακοποιοί παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Τους καταδίωξαν αστυνομικοί – Πέταξαν τα κοσμήματα
Κάποιοι που αντιλήφθηκαν την ληστεία ειδοποίησαν στην αστυνομία. Αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης, που κυνήγησαν τους διαρρήκτες. Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς οι δυο ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από τοιχία και άλλα εμπόδια που ήταν μπροστά τους και μάλιστα αμφότεροι χτύπησαν ελαφρά.

Την ώρα της διαφυγής τους οι ληστές για να μην πιαστούν με τα κλοπιμαία πάνω τους, πέταξαν τα κοσμήματα σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Σολωμού. Εκεί πέταξαν και 1 κατσαβίδι και ένα ζεύγος γάντια που χρησιμοποίησαν στη ληστεία. Οι αστυνομικοί όμως, εντόπισαν τα κλοπιμαία.

Έβγαλαν λαβράκι – Ήταν μέλη σπείρας
Μετά τη σύλληψή τους οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης άρχισαν να ψάχνουν αν είχαν κάνει κι άλλες ληστείες με παρόμοιο τρόπο (αναρρίχηση) και έβγαλαν… λαβράκι. Όπως διαπιστώθηκε οι δυο ληστές που συνελήφθησαν ήταν μέλη σπείρας, που έκανε κλοπές με αναρρίχηση.

Μαζί με δυο άλλα – άγνωστα ως τώρα – άτομα, οι δυο ληστές που πιάστηκαν, είχαν διαπράξει 18 περιπτώσεις κλοπών (17 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) κατά το χρονικό διάστημα 14.12.2022 έως και 22.3.2023. Σε τρεις απ’ αυτές τις ληστείες μετείχε και ένας 25χρονος, ο οποίος παρείχε μέσο διευκόλυνσης στην υπόλοιπη σπείρα.

Η συνολική αξία των αντικειμένων που είχε κλέψει η συμμορία ανέρχεται σε 8.995 ευρώ, 400 δολάρια ΗΠΑ και κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 39.950 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή