Σφοδρή επίθεση εφ’όλης της ύλης στην Κυβέρνηση από τον Αλ. Μεϊκόπουλο στον Αναπτυξιακό…ΒΙΝΤΕΟ

0
20
 MGL9460

Συνολική κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτηση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.

Ο Βουλευτής, αρχικά, σχολίασε όσα συνέβησαν στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη κάνοντας λόγο για θεσμικό και δημοκρατικό κατήφορο. Αναφερόμενος σε τοποθετήσεις Βουλευτών της ΝΔ που στάθηκαν στο ύφος του Παύλου Πολάκη, ο Αλ. Μεϊκόπουλος αναρωτήθηκε από πότε το ύφος είναι πιο σημαντικό από την αλήθεια και τόνισε πως πρέπει να μας προβληματίσουν όσα ειπώθηκαν σε σχέση με το τεράστιο θέμα NOVARTIS.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ μετά από μια δεκαετή καταστροφική κρίση, για την οποία δεν απολογήθηκε ποτέ, επέστρεψε πιο αλαζονική, πιο πελατειακή και πιο ανεπαρκής από ποτέ. «Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε και αποκάλυψε το κράτος – φέουδο Μητσοτάκη. Όποια πέτρα και να σηκώσεις βρίσκεις διορισμούς από το παράθυρο, φίλους, συγγενείς, μετακλητούς και απευθείας αναθέσεις» εξήγησε. «Πού βρίσκεται η ΝΔ μέσα στην Κυβέρνηση της ΝΔ; Αυτό που βλέπω είναι οικογένεια Μητσοτάκη, περιβάλλον και φίλοι Μητσοτάκη, λίγοι σύμβουλοι Σημίτη και λίγος ΛΑ.Ο.Σ.» κατέληξε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Αναφέρθηκε ακόμα στο στίγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τα 2,5 αυτά χρόνια. Ατομική ευθύνη για την κυβερνητική ανευθυνότητα στην πανδημία, στην εκπαίδευση, στην κακοκαιρία και στον καύσωνα. Ζητήματα κουλτούρας, η μη συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ και το χάος της τελευταίας κακοκαιρίας. Πρόστιμα και τιμωρητισμός στους οικονομικά αδύναμους. Κοινωνικός διχασμός με στοχοποίηση των νέων, μετά των γιατρών και των ανεμβολίαστων. Το σύνθημα «συγχωνευθείτε ή βάλτε λουκέτο» στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στον μικρό παραγωγό. Ιδιωτική πρωτοβουλία στην υγεία, στην ενέργεια, στην κοινωνική ασφάλιση να μη μείνει τίποτα δημόσιο και τέλος, η εισβολή Φουρθιώτηδων με τους οποίους υψηλά κυβερνητικά στελέχη συνδιαλέγονται και τώρα εκβιάζονται.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου που περιλαμβάνει την Ακρόπολη στη λίστα των μνημείων πολιτισμού με τις πιο ολέθριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το τσιμέντωμα της κ. Μενδώνη και τη στρεβλή αντίληψη της ανάπτυξης που έχει η Κυβέρνηση. «Η ύλη του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου δεν αφορά τον ελληνικό παραγωγικό κορμό, αποκλείοντας τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση από οποιαδήποτε χρημαδότηση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για τη συγγνώμη του Πρωθυπουργού που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «πράξη προσωπικής και πολιτικής μπέσας», αφού πρώτα άδειασε Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετεωρολόγους και αλληλοδιαψεύστηκε με την εταιρεία, τόνισε ότι στην πραγματικότητα είναι μια συγγνώμη «καλά ζυγισμένη και μετρημένη» από το επικοινωνιακό του επιτελείο όταν έγινε αντιληπτό ότι, όσο και να επιμεριστεί η ευθύνη, το χάος της τελευταίας κακοκαιρίας έχει το δικό του ονοματεπώνυμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ