Τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου – «Δε θυμάμαι τίποτα»

0
6

Σφίξιμο στο στομάχι προκαλεί ο μαρτυρικός θάνατος μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον γιο της στο σπίτι τους στην Κοζάνη.

Όπως προέκυψε από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης, η 86χρονη έφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πολλές κακώσεις στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ είχε σπασμένα πλευρά. Σύμφωνα με το Star, ο μητροκτόνος δεν έχει ομολογήσει κατά το στάδιο της προανάκρισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκε σε αυτή την κατάσταση τη μητέρα του όταν γύρισε σπίτι.

Ωστόσο, ο θάνατος της γυναίκας προσδιορίζεται 12 με 15 ώρες πριν καλέσει το ΕΚΑΒ ο γιος της. Συνεπώς κάποιος χτύπησε βάναυσα τη γυναίκα αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ο 61χρονος υποστηρίζει ότι δε θυμάται τίποτα.

Συγγενικό του πρόσωπο φρόντισε να διορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Ζούσαν αποκομμένοι από όλους – «Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε»
Μητέρα και γιος ζούσαν μόνοι, αποκομμένοι από όλους. Τα δύο αδέρφια του φερόμενου μητροκτόνου ζουν στο εξωτερικό. Ο ίδιος χώρισε πριν χρόνια και ο γιος του απομακρύνθηκε σταδιακά.

Την περασμένη Δευτέρα ο 61χρονος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ ότι η μητέρα του είναι αναίσθητη. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε βαρύτατες κακώσεις και ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Ο γιος της συνελήφθη ως ο μόνος ύποπτος για τον φόνο της μητέρας του. Έμεναν μαζί σε ιδιόκτητη πολυκατοικία και κανένας άλλος δεν είχε μπει στο κτήριο. Ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς δημιουργούσε συχνά προβλήματα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

«Ήταν άρρωστος, χρειαζόταν βοήθεια. Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε. Έχανε τον έλεγχο» είπε κάτοικος της περιοχής.

Το πρωί της Τετάρτης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή