Τελικά πόσο πήγε η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι; – Τι απαντά ο Χρήστος Μπουκώρος

0
8
Τελικά πόσο πήγε η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι; – Τι απαντά ο Χρήστος Μπουκώρος

Τις συζητήσεις για το σουβλάκι και τη μεγάλη αύξηση της τιμής του άναψε μια αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.
«Το σουβλάκι με πίτα, το γνωστό πιτόγυρο, έχει πάει 3 και 3,50 ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι εσείς δεν τρώτε σουβλάκι συνήθως», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και όμως οι βουλευτές τρώνε σουβλάκι, και ξέρουν ότι το πληρώνουν σαν… χρυσάφι, καθώς μέσα σε λίγους μήνες το αγαπημένο φαγητό αυξήθηκε έως και κατά 40%!

«Αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, δυστυχώς και αυτό πλήττεται από τη διεθνή κρίση και τις ανατιμήσεις, στο Βόλο παραμένει στα 3 ευρώ και εξίσου γευστικό», σχολίασε ο Χρήστος Μπουκώρος.

«Τρώω, το πιτόγυρο 3,45 το σκέτο 2 ευρώ, νομίζω ότι αυτά κάθε φυσιολογικός άνθρωπος τα γνωρίζει και κάθε πολιτικός οφείλει να τα γνωρίζει», δήλωσε ο κ.Ζαχαριάδης, του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλουτου ΠΑΣΟΚ είπε: «Πιτόγυρο, το αγαπημένο μας είναι στα 3.20, εγώ βέβαια προτιμώ το καλαμάκι κοτόπουλο στα 2 ευρώ, παίρνουμε τις πατατούλες με 3 ευρώ και τη χωριάτικη με 4,5-5 ευρώ.

Αλλάζουν οι κατάλογοι του delivery
Στα ψητοπωλεία της Αττικής η τιμή στο τυλιχτό με γύρο ξεκινάει από τα 3,5 ευρώ και φθάνει και τα 4 ευρώ!

Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων υποστηρίζουν ότι η αύξηση στην τιμή είναι αναπόφευκτη, καθώς έχουν ανατιμηθεί όλες οι πρώτες ύλες – σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα χιλιάδες κατάλογοι για τα delivery βγαίνουν σε αχρηστία λόγω της αλλαγής των τιμών.

Στα περισσότερα ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης, το γνωστό πίτα γύρο φτάνει τα 3,90 αυτό σημαίνει ότι για μια τετραμελή οικογένεια το αγαπημένο φαγητό θα κοστίσει πάνω από 20 ευρώ.

Το έδεσμα, με ιστορία αιώνων, φαίνεται πιο απρόσιτο από ποτέ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή