Αβέβαιο το μέλλον του HarmonyOS της Huawei, είναι αντιγραφή του Android 10

0
12

huawei harmony os

Η Huawei έχει μπλοκαριστεί από το να έχει επαφές με οποιαδήποτε εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεδομένου ότι χρησιμοποιεί ακόμα το Android ως το κύριο λογισμικό για τα smartphone της, η εταιρεία έχει αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της Λειτουργικό Σύστημα. Το νέο αυτό Λειτουργικό Συστήμα της κινεζικής εταιρείας ονομάζεται “Harmony OS” και περιμέναμε να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το δικό της λειτουργικό θα είναι διαφορετικό από το Android και iOS, αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται να συνάδουν ακριβώς με τη δήλωση αυτή.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της ιστοσελίδας ArsTecnica, μετά από μια διεξοδική το συμπέρασμα είναι ότι το HarmonyOS είναι σαν μια έκδοση του Android 10. Χαρακτηριστικά αναφέρεται «Οι μηχανικοί της Huawei κάνουν μια απίστευτη δουλειά! Έχουν αντιγράψει τέλεια την κάθε λειτουργία του Android 10!» Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το νέο λογισμικό Harmony OS είναι απλώς μια έκδοση fork του Android.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα δεν διαθέτει δικό του emulator για το HarmonyOS της Huawei και απαιτεί από τους προγραμματιστές να εκτελούν έναν «remote emulator» και όχι έναν emulator που λειτουργεί τοπικά στη συσκευή τους και εφόσον εκτελέσουν τον απομακρυσμένο emulator, η έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι σχεδόν η ίδια με την έκδοση Android 10!

Η διαδικασία για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογισμικό οι developers απαιτείται να δώσουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, αριθμό τηλεφώνου και για να κάνει την επαλήθευση απαιτεί άδεια οδήγησης ή διαβατήριο και μια φωτογραφία μιας πιστωτικής κάρτας.

Συνοχίζοντας, το γεγονός ότι είναι μια fork έκδοση του Android δεν αποτελεί έκπληξη, εξάλλου, θα βοηθήσει την εταιρεία να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα γρήγορα αλλά και με τη δυνατότητα να τρέχει σε κινητά που είναι φτιαγμένα για Android.

Ωστόσο, το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμο για το κοινό και είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν λίγες αλλαγές στο λογισμικό πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Πιστεύουμε ότι η Huawei που είναι μια μεγάλη εταιρεία με τόσο προηγμένα μέσα, μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει ένα λογισμικό που να ανταγωνίζεται την Apple και το Android, ωστόσο, ενδεχομένως να χρειαστούν μερικά ακόμη χρόνια για να γίνει αυτό.

[via]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ