Απεβίωσε ο πρόεδρος της Samsung, Lee Kun-hee, σε ηλικία 78 ετών

0
30
Απεβίωσε ο πρόεδρος της Samsung, Lee Kun Hee, σε ηλικία 78 ετών

Ο πρόεδρος της Samsung Group, Lee Kun-hee, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 78 ετών, χωρίς να γνωρίζουμε προς το παρόν τα αίτια του θανάτου του. Ο εκλιπόντας πλέον πρόεδρος θεωρείται υπεύθυνος για το μέγεθος που έχει φτάσει σήμερα να έχει η εταιρεία Samsung, καθώς ήταν αυτός που πήρε μία φαινομενικά μικρή επιχείρηση και τη μετέτρεψε σε έναν παγκόσμιο κολοσσό στον κόσμο της τεχνολογίας.

Ο Lee Kun-hee ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Νότιας Κορέας, με net worth που εκτιμάται στα περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υγεία του είχε κλονιστεί στο παρελθόν, καθώς το 2014 είχε ένα καρδιακό επεισόδιο. Ο Lee Kun-hee ήταν στη Samsung από ο 1968, ενώ έγινε πρόεδρος το 1987, δύο εβδομάδες μετά το θάνατο του πατέρα του, Lee Byung-chul.

Τότε, η Samsung ήταν γνωστή ως μία εταιρεία που παρήγαγε φθηνά, χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Ο Lee Kun-hee όμως ήθελε να αλλάξει όλη τη φιλοσοφία της εταιρείας ριζικά και το 1993 είχε πει την περίφημη φράση στους τότε συναδέλφους του “θα αλλάξουμε τα πάντα εκτός τη γυναίκα μας και τα παιδιά μας”. Αυτό οδήγησε στο κάψιμο ολόκληρου του stock που είχε η εταιρεία, δηλαδή 150.000 κινητά τηλέφωνα, ώστε να αρχίσουν ξανά από το μηδέν.

Η ιστορία έχει γραφτεί, η Samsung είναι πλέον στο επίπεδο που έχει φτάσει χάρη στην ραγδαία αλλαγή της φιλοσοφίας της και όλα αυτά χάρη στον Lee Kun-hee. Μέσα από την ανακοίνωση που έβγαλε η Samsung, η εταιρεία αναφέρει πως “όλοι στη Samsung θα τιμήσουν τη μνήμη του και είναι ευγνώμονες για το ταξίδι που μοιράστηκαν μαζί του“.

Πηγή

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ