Αύξηση στη χρήση, μείωση στα έσοδα είδαν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας

0
18
Αύξηση στη χρήση, μείωση στα έσοδα είδαν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας

Αύξηση στη χρήση, μείωση στα έσοδα είδαν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με την ΕΕΚΤ, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είδαν σημαντικά αυξημένη χρήση των υπηρεσιών, αλλά μειωμένα έσοδα το πρώτο εξάμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, υπήρξε σημαντική αύξηση στην κατανάλωση των δεδομένων ανά χρήστη, ύψους 66,8%, με 2,58GB ανά ενεργό συνδρομητή ανά μήνα, σε σχέση με το 1,6GB που αντιστοιχούσε ανά συνδρομητή το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Αύξηση υπήρξε και στη χρήση των λεπτών ομιλίας ανά συνδρομητή, αλλά σε μικρότερα επίπεδα, με επιπλέον 4,3% ανά συνδρομητή. Ταυτόχρονα όμως, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είδαν μείωση στα έσοδα τους, καθώς οι τιμές προ φόρων μειώθηκαν κατά 31,8% στα πακέτα δεδομένων και 11,2% στα πακέτα ομιλίας, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα μειωμένα έσοδα κατά 4,9% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 888 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η μείωση 77% των εσόδων από τις roaming υπηρεσίες. Από τα συνολικά έσοδα, οι εταιρείες συνεχίζουν να επενδύουν στην ανάπτυξη των δικτύων τους, με επενδύσεις που έφτασαν τα 120,6 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πηγή

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ