Εκπτωτικό voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά νέου υπολογιστή

0
61
Εκπτωτικό Voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά νέου υπολογιστή

Εκπτωτικό voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά νέου υπολογιστή

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε πως θα προσφέρει εκπτωτικό voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά υπολογιστή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 112 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να εξαργυρωθεί σε αγορά laptop, tablet ή desktop PC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους, ηλικίας από 4 έως και 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως και 6.000 ευρώ. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και αν μία οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυση, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές και οι φοιτητές να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία για την τηλεκπαίδευση, καθώς δε γνωρίζουμε μέχρι πότε τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19 θα αναγκάζουν τις κλειστές αίθουσες των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα για το εκπτωτικό voucher αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες ως προς το πότε και με ποιον τρόπο θα ξεκινήσει η παροχή των voucher στους δικαιούχους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ