Εφικτή η άντληση ενέργειας από μια μαύρη τρύπα σε θεωρητικό επίπεδο

0
16
Εφικτή η άντληση ενέργειας από μια μαύρη τρύπα σε θεωρητικό επίπεδο

Εφικτή η άντληση ενέργειας από μια μαύρη τρύπα σε θεωρητικό επίπεδο

Ο τίτλος παραπέμπει περισσότερο σε επιστημονική φαντασία και λιγότερο σε ερευνητικά δεδομένα, αλλά μία ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό εφικτό.

Σε θεωρητικό επίπεδο, σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές, μία μαύρη τρύπα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ενέργειας σε μία διαστημική αποικία. Το μόνο που απαιτείται είναι μια διάταξη που θα οδηγούσε την μαύρη τρύπα στο να παράξει αρνητική ενέργεια και να φύγει αυτή από το βαρυτικό πεδίο της μαύρης τρύπας.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία εξωτερική πηγή, ένα μαγνητικό πεδίο, με επιταχυνόμενα σωματίδια να φεύγουν από τον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας και να μπορούν να “αλιευτούν” ως πηγή ενέργειας. Πρακτικά, αυτό μοιάζει με την ιδέα της μετατροπής μίας μαύρης τρύπας ως μίας γιγαντιαίων διαστάσεων μπαταρίας, κάτι που θεωρητικά μοιάζει εφικτό, πρακτικά, όμως, αυτή τη στιγμή μοιάζει αδύνατο.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι άπειρα, ενώ παραμένουν ανυπέρβλητα τεχνικά εμπόδια σε μία τέτοια προσπάθεια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει οι επιστήμονες να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα…

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ