Η Αμερική παγώνει τις εξαγωγές της Intel και αλλων προς την Huawei

0
17
Η Αμερική παγώνει τις εξαγωγές της Intel και αλλων προς την Huawei

Huawei USA

H κυβέρνηση Trump ενημέρωσε τους προμηθευτές της Huawei, συμπεριλαμβανομένου και του κατασκευαστή chip Intel, ότι ανακαλεί συγκεκριμένες άδειες για πώληση στην κινεζική εταιρεία και σκοπεύει να απορρίψει δεκάδες άλλες που αφορούν την προμήθεια υλικών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Huawei και η Intel Corp αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις αποφάσεις με το Υπουργείο Εμπορίου της κυβέρνησης της Αμερικής να δηλώνει ότι «εφαρμόζει με συνέπεια» πολιτικές αδειοδότησης με τρόπο που «προστατεύει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάλει τη Huawei στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου τον Μάιο του 2019, περιορίζοντας τους προμηθευτές από την πώληση αγαθών και τεχνολογίας των ΗΠΑ σε αυτήν. Ωστόσο, επιτρεπόταν κάποιες πωλήσεις.

Ο Τραμπ έχει στοχεύσει την Huawei και με άλλους τρόπους. Η Meng Wanzhou, διευθύνων σύμβουλος της Huawei, συνελήφθη στον Καναδά τον Δεκέμβριο του 2018, με ένταλμα των ΗΠΑ. Η Meng, κόρη του ιδρυτή της Huawei, και η ίδια η εταιρεία κατηγορήθηκαν ότι παραπλάνησαν τράπεζες σχετικά με τις δραστηριότητές της στο Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ πρόσθεσε στη δικη του μαύρη λίστα την Xiaomi με τον χαρακτηρισμό “κινεζική κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία” που αποτελεί πιθανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με την εταιρεία να απαντάει.

Πηγή

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ