Η Apple ετοιμάζει τα δικά της 5G modem για τα μελλοντικά iPhone

0
45
Η Apple ετοιμάζει τα δικά της 5G Modem για τα μελλοντικά IPhone

Η Apple ετοιμάζει τα δικά της 5G modem για τα μελλοντικά iPhone

Η Apple φαίνεται πως θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την Qualcomm, καθώς ετοιμάζει τα δικά της 5G modem για τα μελλοντικά iPhone. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την ιστοσελίδα Bloomberg ο υπεύθυνος των chips της εταιρείας αποκάλυψε εσωτερικά ότι ήδη βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης ενός cellular modem.

Η Qualcomm είναι ο προμηθευτής των 5G modem μέσα στα iPhone 12, όμως η Apple θέλει να αναπτύξει το δικό της modem για να μη χρειάζεται να βασίζεται στην Qualcomm. Η στρατηγική της εταιρείας φαίνεται να είναι πως όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα στις συσκευές της θέλει να είναι σχεδιασμένα από την ίδια, για να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί κάποια έκπληξη. Ήδη με τα νέα M1 chips η Apple έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να αφήσει πίσω της την Intel, ενώ οι φήμες για νέα GPU 128 πυρήνων είναι ένα βήμα για να μη στηρίζεται ούτε στην AMD, τουλάχιστον στη σειρά Mac. Κάτι τέτοιο βέβαια γίνεται εδώ και χρόνια με τα SoC της σειράς A που βλέπουμε σε iPhone και iPad.

Μην ξεχνάμε πως η Apple είχε εξαγοράσει το τμήμα modem της Intel το 2019, οπότε σίγουρα έχουμε ήδη δει τις διαθέσεις της εταιρείας. Βέβαια, ένα νέο 5G modem ίσως καθυστερήσει, οπότε μην περιμένετε να το δείτε ενσωματωμένο στο iPhone 13, αν και όλα είναι πιθανά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ