Η Apple προσφέρει 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας

0
25
Η Apple προσφέρει 100 εκατ

Η Apple προσφέρει 100 εκατ. δολάρια κατά της φυλετικής ανισότητας

Η Apple ανακοίνωσε το νέο της πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την άρση των εμποδίων και την προώθηση της φυλετικής ισότητας για τους έγχρωμους ανθρώπους της Αμερικής. Η εταιρεία χωρίζει τον πρώτο γύρο του προγράμματος της σε τρία έργα.

Αρχικά, θα δοθούν 25 εκατομμύρια στο Proper Center, ένα κέντρο μάθησης για Ιστορικά Μαύρα Κολέγια και Πανεπιστήμια (HBCU). Επίσης, θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία Apple Developer Academy, με το οποίο θα στηρίξει προγραμματιστές μαθητές στο Ντιτρόιτ. Τέλος, θα υπάρξει χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων για τους ιδρυτές του ιδρύματος Black and Brown.

Όπως είπαμε, αυτός είναι μόλις ο πρώτος γύρος της πρωτοβουλίας για φυλετική ισότητα και δικαιοσύνη που είχε ανακοινώσει ο CEO της Apple, Tim Cook, τον Ιούνιο μετά τις δολοφονίες των George Floyd και Breonna Taylor. Ηγέτης του προγράμματος είναι η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple στους τομείς του Περιβάλλοντος και των Πολιτικών και Κοινωνικών Πρωτοβουλιών.

Πέραν της συνεργασίας με το Proper Center, η Apple δήλωσε ότι μελλοντικά θα δημιουργήσει δύο επιχορηγήσεις για την υποστήριξη προγραμμάτων μηχανικής στο HBCU. Επίσης, η εταιρεία θα προσφέρει υποτροφίες σε 100 νέους μαθητές από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες. Τέλος, θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στην Harlem Capital, μια εταιρεία της Νέας Υόρκης για να βοηθήσει στην επένδυση κεφαλαίων σε 1.000 διαφορετικές εταιρείες από “διαφορετικούς” ιδρυτές τα επόμενα 20 χρόνια.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ