Η Huawei προτείνει 5 βασικά στάδια ψηφιακού μετασχηματισμού

0
12

Huawei logo 2021 width=

Η Huawei παρουσίασε τον Παγκόσμιο Δείκτη Συνδεσιμότητας (GCI) 2020, στην έβδομη ετήσια έκθεση GCI που δημοσίευσε η εταιρεία. Για πρώτη φορά σε μια έκθεση GCI, στην ετήσια έκδοση του 2020 παρουσιάζονται τα πέντε βασικά στάδια του ψηφιακού μετασχηματισμού: εργασιακή αποδοτικότητα, λειτουργική αποδοτικότητα, απόδοση συστήματος, οργανωτική αποδοτικότητα & ευελιξία και αποδοτικότητα & ανθεκτικότητα οικοσυστήματος.

Οι χώρες πρέπει να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΙCT). Γενικότερα, οι οικονομίες αποτελούνται από έναν συνδυασμό διαφορετικών κλάδων με έναν ή δύο συνήθως να κυριαρχούν. Η έκθεση GCI 2020 προτείνει ότι η ICT στρατηγική μιας χώρας πρέπει να οικοδομηθεί βάσει των τομεακών δυνατοτήτων της. Ανεξάρτητα από τον κλάδο, περισσότερη ψηφιοποίηση σημαίνει περισσότερη προστιθέμενη αξία.

Στην έκθεση GCI προτείνονται τα πέντε βασικά στάδια ψηφιακού μετασχηματισμό στον οικονομικό τομέα:
  • Στάδιο 1: Εργασιακή αποδοτικότητα. Έμφαση δίνεται στην παρακολούθηση της ολοκλήρωσης μεμονωμένων εργασιών μέσω βασικής συνδεσιμότητας και αποτελεσματικότερης επικοινωνίας.
  • Στάδιο 2: Λειτουργική αποδοτικότητα. Οι μηχανογραφημένες ή αυτοματοποιημένες λειτουργίες που ενεργοποιούνται από τις Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών καθιστούν δυνατή τη ταυτόχρονη διαχείριση πολλαπλών εργασιών και την κοινή χρήση πληροφοριών.
  • Στάδιο 3: Aπόδοση συστήματος. Περισσότερη εστίαση δίνεται στην ψηφιοποίηση των core system functions για αποτελεσματικές λειτουργίες. Οι επιχειρήσεις σε αυτό το στάδιο θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση για συνδεσιμότητα και υπηρεσίες Cloud.
  • Στάδιο 4: Οργανωτική αποτελεσματικότητα & ευελιξία. Οι επιχειρηματικές διαδικασίες είναι ψηφιοποιημένες, οι εταιρικές εφαρμογές μεταφέρονται στο Cloud και όλα τα συστήματα ενσωματώνονται αποτελεσματικά. Επιπλέον, τα δίκτυα υψηλής κάλυψης, η ευρεία υιοθέτηση Cloud εφαρμογών και η ανάπτυξη τεχνολογίας AI και IoT συμβάλλουν στην ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.
  • Στάδιο 5: Αποδοτικότητα και ανθεκτικότητα του οικοσυστήματος. Όλο το οικοσύστημα είναι ψηφιοποιημένο, ικανό να ανταποκριθεί γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς και να υποστηρίξει τον αυτόματο συντονισμό και τη διατομεακή συνεργασία των ενδιαφερομένων. Αντιπροσωπευτικές τεχνολογίες όπως 5G, IoT και ρομποτική παρουσιάζουν νέες ευκαιρίες για την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, μεθόδων εργασίας και προϊόντων καθ ‘όλη τη διαδικασία ψηφιοποίησης.

Οι εκθέσεις GCI έχουν ως στόχο να παρέχουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στους οικονομικούς φορείς πολύτιμες γνώσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας. Οι 79 χώρες που αξιολογήθηκαν από το GCI 2020 αντιπροσωπεύουν το 95% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 84% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ