Η Speedex δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερς

0
40
Η Speedex δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερς

Ήταν κάτι που είχε συζητηθεί μεταξύ μας εδώ στο Techblog έχοντας φτάσει στα αυτιά μας η πληροφορία ότι τα συστήματα της Speedex δέχθηκαν επίθεση από χάκερς τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου είχαμε στείλει email στη Speedex ζητώντας πληροφορίες για τις φήμες που κυκλοφορούσαν, χωρίς όμως να πάρουμε απάντηση. Χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία δεν μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε κάτι.

Σήμερα όμως αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται με την ίδια την εταιρεία να δημοσιεύει δελτίο τύπου – ανακοίνωση καταγράφοντας τα γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Speedex.

Αγαπητοί Πελάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα πληροφοριακά μας συστήματα δέχθηκαν κυβερνο-επίθεση (cyber attack) με αποτέλεσμα έως και σήμερα να μην έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε πλήρως τη λειτουργία τους.

Κατά τους ελέγχους μας και τις προβλεπόμενες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, δεν διαπιστώθηκε καμίας μορφής απώλεια ή διαρροή δεδομένων εταιρικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και με δεδομένη την αδυναμία ελέγχου των εισροών – παραλαβών των αποστολών, καθώς και της εξασφάλισης της πλήρους ιχνηλασιμότητάς τους, είμαστε αναγκασμένοι προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, να προχωρήσουμε σε αναστολή παραλαβής αποστολών για το διάστημα από την Πέμπτη 17/12 έως και το Σάββατο 19/12.

Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τον περαιτέρω προγραμματισμό μας, συνεκτιμώντας και την πορεία επίλυσης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την προαναφερθείσα κακόβουλη ενέργεια εναντίον της Speedex.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ