Η ZTE αποτελεί και επίσημα απειλή για τις ΗΠΑ, θα έχει την ίδια μοίρα με τη Huawei;

0
14
Η ZTE αποτελεί και επίσημα απειλή για τις ΗΠΑ, θα έχει την ίδια μοίρα με τη Huawei;

Η ZTE αποτελεί και επίσημα απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η ZTE αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες έρχονται από την ιστοσελίδα Bloomberg και σύμφωνα με την FCC o εξοπλισμός της ZTE μπορεί να χρησιμοποιείται για κατασκοπεία πολιτών και κυβερνητικών στελεχών της Αμερικής.

Η επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως ακριβώς θα κινηθεί με το θέμα της ZTE, καθώς θα συνεδριάσει στις 10 Δεκεμβρίου για να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι και η ZTE μπορεί να έχει την ίδια ακριβώς μοίρα με τη Huawei, δηλαδή να μη μπορεί να έχει εμπορικές συνεργασίες με εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Google, κάτι που θα σημαίνει το τέλος των υπηρεσιών Google Play Store στις συσκευές της.

Η ZTE από τη μεριά της αρνείται τις κατηγορίες, όμως δε μπορεί να κάνει κάτι πλέον, καθώς αυτή είναι η δεύτερη “καμπάνα” προς την εταιρεία, μετά την απόφαση που είχε βγει τον Ιούνιο και στην οποία έκανε ένσταση ο κινέζος κατασκευαστής. Βέβαια, αυτό θα έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στο δίκτυο 5G, καθώς η ZTE πρόσφερε οικονομικό εξοπλισμό σε μικρότερες εταιρείες, που τώρα θα πρέπει να βρουν ακριβότερες εναλλακτικές.

Πηγή

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ