Ισραηλινοί hackers εγκατέστησαν spyware σε 36 iPhone δημοσιογράφων

0
24
Ισραηλινοί Hackers εγκατέστησαν Spyware σε 36 IPhone δημοσιογράφων

Ισραηλινοί hackers εγκατέστησαν spyware σε 36 iPhone δημοσιογράφων

Οι Ισραηλινοί hackers του NSO Group φαίνεται πως μπόρεσαν να εγκαταστήσουν spyware σε 36 iPhone που ανήκαν σε δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Citizen Lab αποκάλυψαν πως στις συσκευές βρέθηκε το spyware Pegasus, το οποίο αναπτύχθηκε από το NSO Group.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, καθώς κυβερνητικοί φορείς του Ισραήλ φαίνεται πως χρησιμοποίησαν το spyware των hackers με στόχο 36 προσωπικά iPhone δημοσιογράφων, παραγωγών και στελεχών του τηλεοπτικού σταθού Al Jazeera. Επιπλέον, το Pegasus εντοπίστηκε και στο smartphone ενός δημοσιογράφου του καναλιού Al Araby TV (που εδρεύει στο Λονδίνο).

Οι hackers αξιοποίησαν μία zero-click ευπάθεια του iMessage, με την ονομασία KISMET, η οποία υπήρχε από την έκδοση iOS 13.5.1 και επέτρεπε στους επιτήδειους την είσοδο στα iPhone 11 των χρηστών. Όπως σημειώνει το Citizen Lab στην αναφορά του, η ευπάθεια φαίνεται πως δεν υφίσταται από το iOS 14 και πάνω, καθώς υπάρχουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Το NSO Group βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με το Facebook, καθώς κατηγορείται πως χρησιμοποίησε το Pegasus spyware για να μολύνει περίπου 1.400, κυρίως διάσημους, χρήστες του WhatsApp. Το Citizen Lab προτείνει άμεση αναβάθμιση σε κάθε νέο λογισμικό που βγαίνει, για να μην υπάρχει τρόπος να δεχτείτε οποιαδήποτε επίθεση.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ