Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

0
23
Κινέζικο Bitcoin Mining Hub σταματά τη λειτουργία του

Ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin mining camps στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του. Το συγκεκριμένο σημείο στον κινεζικό χάρτη εκτιμάται ότι αντλεί το 8% της παγκόσμιας διαθεσιμότητας Bitcoin.

Από την παύση λειτουργίας του εν λόγω Bitcoin mining camp στην περιοχή της Μογγολίας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς υπολογίζεται ότι η άντληση Bitcoin είχε ως αντίκτυπο την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 128.84 terrawatt/ ώρα το χρόνο.

Η απόφαση για την παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου κόμβου άντλησης Bitcoin έρχεται μετά από την ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών της περιοχής ότι θα επιβάλλουν σε όλες τις σχετιζόμενες με κρυπτονόμισμα δραστηριότητες να σταματήσουν άμεσα, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας που προκύπτει στο δίκτυο εξαιτίας τους.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην Κίνα συμβαίνει το 65% ολόκληρης της δραστηριότητας άντλησης Bitcoin, με τη συγκεκριμένη περιοχή της Μογγολίας να αντιστοιχεί στο 8% της παγκόσμιας άντλησης κρυπτονομισμάτων. Ο λόγος που εκεί αρχίζει η απαγόρευση άντλησης Bitcoin είναι επειδή η συγκεκριμένη περιοχή στην Κίνα δεν πέτυχε τους στόχους της ενεργειακής κατανάλωσης που έχει θέσει η κεντρική Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ