Μάθε τα πάντα για το νέο αισθητήρα 108 Megapixel του Galaxy S21 Ultra

0
25
Μάθε τα πάντα για το νέο αισθητήρα 108 Megapixel του Galaxy S21 Ultra

Samsung ISOCELL HM3 είναι η κωδική ονομασία του νέου αισθητήρα 108 Megapixel που ενσωματώνει το φρεσκοανακοινωμένο Galaxy S21 Ultra. Για πιο γρήγορη αυτόματη εστίαση ο συγκεκριμένος αισθητήρας ενσωματώνει την τεχνολογία Super PD Plus, με βελτιστοποιημένους μίκρο-φακούς με AF (Auto Focus) πάνω από τα στοιχεία εστίασης ανίχνευσης φάσης, αυξάνοντας έτσι την ακρίβεια μέτρησης κατά 50%. Η βελτιωμένη απόδοση αυτόματης εστίασης ανίχνευσης φάσης (PDAF) συμβάλλει και αυτή στη διατήρηση των κινούμενων θεμάτων εντός εστίασης και προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

Σε μικτά περιβάλλοντα φωτισμού, όπως στο φως μέσα σε μια σήραγγα, ο ISOCELL HM3 υιοθετεί τεχνολογία Smart ISO Pro, μια τεχνολογία απεικόνισης υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) που χρησιμοποιεί intra-scene dual conversion gain (iDCG). Η τεχνολογία Smart ISO Pro καταγράφει ταυτόχρονα καρέ τόσο σε υψηλό όσο και σε χαμηλό ISO και στη συνέχεια τα συγχωνεύει σε μία μόνο εικόνα με βάθος χρώματος 12-bit και με μειωμένο θόρυβο.

Καθώς η τεχνολογία Smart ISO Pro δεν απαιτεί πολλαπλές λήψεις έκθεσης για τη δημιουργία μιας τυπικής εικόνας HDR, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα κινούμενα artifacts. Επιπλέον, με τη λειτουργία χαμηλού θορύβου, βελτιώνει την ευαισθησία στο φως κατά 50% με αποτέλεσμα να καταφέρνει να αποδώσει φωτεινότερα και καθαρότερα αποτελέσματα σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Η διάταξη των εικονοστοιχείων του αισθητήρα Samsung ISOCELL HM3 είναι ειδικά διαρρυθμισμένη σε δομές 3-in-3 κατάλληλες, για pixel binning 9 pixels. Με τη συγχώνευση 9 pixel, τα 108 Megapixel του HM3 μιμούνται έναν αισθητήρα εικόνας 12 Megapixel με μεγάλα 2,4μm-pixel, αυξάνοντας την ευαισθησία στο φως κατά τη λήψη φωτογραφιών σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Με ένα βελτιωμένο hardware IP binning, o HM3 υποστηρίζει απρόσκοπτες μεταβάσεις μεταξύ αναλύσεων 108 Megapixel και 12 Megapixel.

O σχεδιασμός του νέου αισθητήρα έχει βελτιστοποιηθεί και για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Σε κατάσταση προεπισκόπησης (preview mode) καταναλώνει έως και 6.5% λιγότερη ενέργεια προσφέροντας πρόσθετη απόδοση ισχύος στο smartphone και συγκεκριμένα σήμερα, στο Samsung Galaxy S21 Ultra.

Η κάμερα του Samsung Galaxy S21 Ultra

108 Megapixel με ευρυγώνιο φακό f/1.8, με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης
12 Megapixel με υπερ-ευρυγώνιο φακό με f/2.2
10 Megapixel με τηλεφακό f/2.4 και ζουμ 3x με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης
10 Megapixel με τηλεφακό f/2.4 και ζουμ 10x με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ