Μέσω Apple Wallet το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 στις ΗΠΑ

0
52
Μέσω Apple Wallet το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID 19 στις ΗΠΑ

Healtvana Apple Wallet covid vaccine proof

Οι ΗΠΑ θα διαθέτους και ψηφιακά μέσω Apple Wallet το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19, για είσοδο σε αεροπορικές πτήσεις και εκδηλώσεις σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει στο Λος Άντζελες και η πολιτεία, μαζί με την startup εταιρεία Healthvana, προσφέρουν ψηφιακά την πιστοποίηση.

Αυτή η πιστοποίηση θα εγγυάται σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο ότι θα έχουν σειρά προτεραιότητας για τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Μελλοντικά, η χρήση του πιστοποιητικού, είτε μέσω Apple Wallet είτε κάποιας αντίστοιχης υπηρεσίας για τους χρήστες Android συσκευών, θα χρησιμοποιείται για την είσοδο όσων έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19 σε πτήσεις, συναθροίσεις και εκδηλώσεις.

Ο λόγος φαίνεται να είναι πως αν και τα νοσοκομεία θα δίνουν αντίστοιχα έγγραφα με το ιστορικό των εμβολιασμών, υπάρχει φόβος απώλειας των εγγράφων. Έτσι, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε υπηρεσίες όπως το Apple Wallet ο χρήστης θα το έχει συνέχεια μαζί του και θα γνωρίζει πότε πρέπει να κάνει την επόμενη δόση.

Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις περί προσωπικών δεδομένων, καθώς τουλάχιστον στην Ευρώπη ο νόμος είναι αρκετά αυστηρός και θα πρέπει να διαφοροποιηθεί για να μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο πιστοποιητικό σε ψηφιακή μορφή.

Προς το παρόν στην Ελλάδα δίνεται χειρόγραφο έντυπο το οποίο δεν χρησιμεύει ως πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 και πρόκειται για μία προσωρινή λύση η οποία ακόμα συζητείται.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ