Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

0
13
Οι προεγκατεστημένοι Browser της Xiaomi θεωρούνται Spyware

Οι προεγκατεστημένοι browsers της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware. Πρόκειται για τον Xiaomi Mi Browser Pro και τον Mint που βρίσκει κανείς στα Xiaomi smartphones και φαίνεται να συλλέγουν δεδομένα του χρήστη.

Πρώτη αναφορά σε αυτό έγινε από το Forbes, με την Xiaomi να απαντά στο εν λόγω άρθρο λέγοντας ότι δεν γίνεται καμία συλλογή δεδομένων πέρα από τις ενδεδειγμένες πρακτικές, άρα δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι οι Xiaomi browsers είναι spyware.

Οι αναλύσεις των ειδικών δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση του Xiaomi ID με τη δραστηριότητα στο Internet, στοιχείο που δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρχει διαρροή δεδομένων του χρήστη. Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι γίνεται συλλογή δεδομένων διαδικτυακής δραστηριότητας για να εντοπιστούν τα sites που φορτώνουν πιο αργά, αλλά κάτι τέτοιο εγείρει πολλά ερωτηματικά ιδιωτικότητας.

Η Xiaomi έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε διορθώσεις και παύση της συλλογής πληροφοριών ακόμα και στο Incognito mode. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το Incognito Mode θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο, ενώ το Enhanced Incognito Mode θα πρέπει να είναι στο off.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ