Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

0
12
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις Hacking

Οι εκλεπτυσμένες επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν γίνει όλες αυτές οι επιθέσεις δείχνουν οργάνωση και συντονισμό.

Οι απόψεις των εκπροσώπων των τεχνολογικών κολοσσών, όπως εκφράστηκαν αυτές στο πλαίσιο της ακρόασής τους από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, ήταν σαφείς. Η ρωσική ανάμιξη στις πρόσφατες επιθέσεις hacking στις ΗΠΑ θεωρείται δεδομένη. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Microsoft, Brad Smith, τόνισε ότι περισσότεροι από 1000 διαφορετικοί ειδικοί εκτιμάται ότι ασχολήθηκαν με τις επιθέσεις αυτές από τη ρωσική πλευρά, στο πλαίσιο της επίθεσης στην εταιρεία SolarWinds.

Περίπου 9 κυβερνητικές υπηρεσίες και 100 ιδιωτικές εταιρείες εκτιμάται ότι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες επιθέσεις hacking στις ΗΠΑ, στοιχείο που οδηγεί την Κυβέρνηση Biden να επιδιώκει την επιβολή κυρώσεων απέναντι στη ρωσική πλευρά που θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από αυτές. Ενώπιον των Αμερικανών Γερουσιαστών βρέθηκαν και ειδικοί ασφαλείας οι οποίοι συμφώνησαν με τα όσα έφεραν στο προσκήνιο οι επικεφαλής των τεχνολογικών κολοσσών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ