Συλλήψεις εργατών σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone

0
24
Συλλήψεις εργατών σε εργοστάσιο παραγωγής IPhone

Συλλήψεις εργατών σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Οι αστυνομικές Αρχές στην Ινδία προχώρησαν σε συλλήψεις περισσότερων από 100 εργατών σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone. Ταραχές είχαν ξεσπάσει, καθώς οι εργάτες διαμαρτύρονταν για απλήρωτη εργασία και υπερωρίες.

Η κατάσταση στο εργοστάσιο φαίνεται πως έχει… ξεφύγει, αφού το κύκλωμα κλειστής παρακολούθησης έδειξε εκτεταμένες καταστροφές και μεγάλες ταραχές. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Wistrom Infocomm, κοντά στο Bangalore της Ινδίας, το οποίο έχει αναλάβει μέρος της παραγωγής των iPhone της Apple, για λογαριασμό Ταϊβανέζικης εταιρείας.

Συλλήψεις εργατών σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Το εργατικό δυναμικό διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι είναι απλήρωτο εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ εξαναγκάζεται σε παραπάνω βάρδιες εργασίας, με την Wistrom Infocomm να δηλώνει ότι τηρεί πιστά το τοπικό εργατικό Δίκαιο. Περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι κατέβηκαν σε διαμαρτυρία, σπάζοντας τζάμια στο εργοστάσιο, επιτιθέμενοι στα γραφεία της Διοίκησης, ενώ ακόμα και ένα εταιρικό αυτοκίνητο κάηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η Apple δεν αντέδρασε άμεσα στις όποιες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, αλλά έχει ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι την απασχολεί έντονα η εργασιακή κατάσταση στους χώρους συναρμολόγησης των προϊόντων της.

Πηγή

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ