Τα αθέατα απόβλητα του διαδικτύου

0
34
Τα αθέατα απόβλητα του διαδικτύου

Ευρωπαϊκή εβδoμάδα μείωσης αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction – EWWR) είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους/ες -και όχι μόνο- να προβούν σε ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων τους, στηριζόμενοι/ες στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle).

Με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό τους βάρος;», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, δήμοι, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (21-29 Νοεμβρίου 2020).

Οι δράσεις (on-line ενέργειες, ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα) έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωση των απορριμμάτων τους. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία Covid19, αρκετές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και άλλες προσαρμόστηκαν σε συμμετοχή μέσω διαδικτύου.

Ευρωπαϊκή εβδoμάδα μείωσης αποβλήτων

Το διάστημα μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020 θα διεξαχθούν πανελλαδικά 29 δράσεις για τη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων. Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορείτε να βρείτε μία σειρά ιδεών ή να επιλέξετε τη δική σας, αλλά και να κάνετε την εγγραφή σας έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, ακολουθώντας τις οδηγίες. Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu).

Ευρωπαϊκή εβδoμάδα μείωσης αποβλήτων

Πέρυσι, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις σε όλη την Ευρώπη. H ΕΡΤ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations & Organizations» για τη συμμετοχή της στην EWWR 2019 με την εθνική καμπάνια «ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη Μείωση Αποβλήτων».

Πηγή

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ