Τα wearables μπορεί να αποτελούν σημαντικά όπλα για τον εντοπισμό του COVID-19

0
36
Τα Wearables μπορεί να αποτελούν σημαντικά όπλα για τον εντοπισμό του COVID 19

Τα wearables μπορεί να αποτελούν σημαντικά όπλα για τον εντοπισμό του COVID-19

Τα wearables όπως τα smartwatch και τα smart band μπορούν να αποδειχτούν ένα μεγάλο όπλο στον εντοπισμό κρουσμάτων COVID-19, σύμφωνα με νέες μελέτες. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Mount Sinai ανακάλυψαν ότι το Apple Watch μπορεί να εντοπίσει μικρές αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς του χρήστη που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι ο εντοπισμός μπορεί να γίνει μία ολόκληρη εβδομάδα πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Η έρευνα της ομάδας του Mount Sinai πραγματοποιήθηκε σε 297 ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας μεταξύ 29 Απριλίου και 29 Σεπτεμβρίου. Όλοι όσοι συμμετείχαν φορούσαν Apple Watch και ένα ειδικές εφαρμογές που μετρούσαν τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού.

Όμως, παρόμοια έρευνα έγινε και στο Πανεπιστήμιο του Stanford, με τη διαφορά ότι οι συμμετέχοντες φορούσαν διάφορα trackers, όπως Garmin, Fitbit, Samsung και Apple. Στην εν λόγω έρευνα τα αποτελέσματα ήταν ότι το 81% των θετικών κρουσμάτων COVID-19 είχαν αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς τους έως και 9,5 μέρες πριν.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως ήδη κάποιες εταιρείες εργάζονται πάνω σε wearables που θα μπορούν να εντοπίζουν τον COVID-19 αρκετές ημέρες πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Όμως, αν μπορέσουμε με κάποια εφαρμογή να μετατρέψουμε τα ήδη υπάρχοντα σε συσκευές εντοπισμού, τότε θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την έγκυρη παύση της εξάπλωσης του ιού από κάποιον που έχει μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζει.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ