Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

0
9
Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις. Σύμφωνα με το Facebook οι αλλαγές απαντούν στο σύνολο των ανησυχιών που είχε εκφράσει για την εφαρμογή του νόμου.

Τόσο το Facebook όσο και η Google είχαν εμφανιστεί δυσαρεστημένοι για την πρόθεση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να επιβάλλει στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τους την υποχρέωση να πληρώνουν τους παραγωγούς του ειδησεογραφικού περιεχομένου που εμφανίζεται εκεί. Η κίνηση του Facebook να σταματήσει να εμφανίζει ανάλογο περιεχόμενο στην Αυστραλία προκάλεσε αρκετή συζήτηση στο Διαδίκτυο.

Οι αλλαγές δίνουν χρόνο στις πλατφόρμες για να κάνουν συμφωνίες με τους παραγωγούς ειδησεογραφικού περιεχομένου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναμένεται να γίνουν οι κατάλληλες συζητήσεις για ενσωμάτωση νέων πηγών στις υπηρεσίες Facebook News και Google News.

To Facebook σημείωσε ότι θα έρθει σε συμφωνία με τοπικούς παραγωγούς ειδήσεων στην Αυστραλία, ενώ με την αλλαγή της νομοθεσίας οι διαδικτυακές πλατφόρμες θεωρούν ότι δεν εξαναγκάζονται σε διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς ειδησεογραφικού περιεχομένου, χωρίς να έχουν και πολλά περιθώρια ελιγμών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ