Ψηφιακά η επανέκδοση για το δίπλωμα οδήγησης [πιλοτικά]

0
35
Ψηφιακά η επανέκδοση για το δίπλωμα οδήγησης [πιλοτικά]

Ξεκινάει πιλοτικά η εφαρμογή της επανέκδοσης για το δίπλωμα οδήγησης, ψηφιακά και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση σε κάποια υπηρεσία. Στην ιστοσελίδα eservices-gdme.crete.gov.gr μαθαίνουμε για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες για τις Άδειες Οδήγησης.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται σε πιλοτική λειτουργία για τις παρακάτω διαδικασίες:

  • Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης
  • Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω φθοράς
  • Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω κλοπής / απώλειας

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Εγχειρίδιο Χρήσης και τις Προδιαγραφές Φωτογραφίας – Υπογραφής.

Όσον αφορά την φωτογραφία αλλά και το σκανάρισμα της υπογραφής, η Γενική Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης προτείνει στους πολίτες να εμπιστευτούν τους κατά τόπους επαγγελματίες φωτογράφους.

Κατά την υποβολή μιας αίτησης για μια από τις παρεχόμενες διαδικασίες θα σας ζητηθεί να επισυνάψετε τη φωτογραφία σας καθώς και την ψηφιακή εικόνα της φυσικής σας υπογραφή, η οποία προτείνεται να δημιουργηθεί με τη χρήση scanner.

Για την δημιουργία της υπογραφής ο ενδιαφερόμενος υπογράφει σε λευκό χαρτί και στη συνέχεια, με τη χρήση ενός σαρωτή, ψηφιοποιεί την υπογραφή.

Τα ψηφιακά αρχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αίτησης, μπορούν, εφόσον δεν έχετε την κατάλληλη τεχνογνωσία, να δημιουργηθούν και από επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι θα μπορούν να σας παραδώσουν τα αρχεία σε αποθηκευτικό μέσο (CD, USB stick) ή να σας τα αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), ώστε στη συνέχεια να τα επισυνάψετε στο σύστημα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ